Преговарящите от страните членки на ЕС не успяха да постигнат

...
Преговарящите от страните членки на ЕС не успяха да постигнат
Коментари Харесай

Преговарящите от ЕС не успяха да се споразумеят за бюджет за 2019 г.

Преговарящите от страните членки на Европейски Съюз не съумяха да реализират съглашение за бюджета на еврозоната за 2019 година до приключване на крайния период в среднощ, съобщи ДПА. Преговарящите увериха, че ще бъдат планувани в идните седмици нови полемики по въпроса.

Бюджетът обгръща всичко, от селскостопанските дотации и поддръжката за бедните райони, до стратегиите в региона на проучванията и образованието. Сега Европейската комисия би трябвало да показа ново предложение за диалози, които да се състоят по-късно този месец или при започване на декември, съгласно представител на австрийското ротационно председателство на съюза. Разговорите сред европейските финансови министри и представители на Европейския парламент бяха прекратени късно в петък без съглашение. Сред нерешените въпроси беше този за помощта за сирийските бежанци в Турция, споделят европейски източници.

Преговорите целяха да се реализира единодушие сред предлагането за бюджет от страните членки и това, което беше утвърдено от Екологичен потенциал. Преговорите нормално са сложни, тъй като страните членки нормално желаят да лимитират разноските, до момента в който евродепутатите се застъпват за повече разходи.

За 2019 година Екологичен потенциал прикани за бюджетни разноски на стойност 149,3 милиарда евро. Това е малко над сумата, за която са се договорили страните членки - 148,2 милиарда евро. По-специално Екологичен потенциал отхвърли предложенията на страните членки за съкращения на схемите за напредък и основаване на работни места, възлизащи общо на 794 милиона евро.

Предложението на Екологичен потенциал за бюджет включва също спомагателни 362 милиона евро за програмата за продан в региона на образованието, спорта и младежта Еразъм, както и 347 милиона евро за самодейност в поддръжка на младежката претовареност.

В бюджета, утвърден от страните членки, ще има "относително обилни " спестявания чрез редуциране на административни разноски, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР