Преговарящите от германското правителство и авиокомпания Луфтханза са постигнали компромис

...
Преговарящите от германското правителство и авиокомпания Луфтханза са постигнали компромис
Коментари Харесай

Брюксел и Берлин се споразумяха за спасяването на Луфтханза

Преговарящите от немското държавно управление и самолетна компания " Луфтханза " са постигнали компромис с Европейския съюз по основните аспекти на многомилиардния избавителен проект за немския авиопревозвач, съобщи ДПА, цитирайки публикувано рано тази заран известие на немското държавно управление.

" Луфтханза " и немското държавно управление утвърдиха в понеделник съглашение за избавителен проект от 9 милиарда евро (9,8 милиарда долара), напомня Българска телеграфна агенция. Сделката планува страната да стане акционер в компанията с дял от 20 %. Мерките, които трябваше да бъдат утвърдени от Европейска комисия и от изключително общо заседание на акционерите, включват заем от 3 милиарда евро, обезпечен от Берлин, закупуване на акции за 300 милиона евро в границите на нарастване на капитала, както и инжектиране на капитал от 4,7 милиарда евро без право на глас. 

По силата на постигнатия компромис " Луфтханза " ще би трябвало да се откаже от няколко слота за политане и кацане във Франкфурт и Мюнхен.

Спасителната договорка следва да бъде дефинитивно утвърдена от надзорния съвет на Луфтханза и комисията по въпросите на конкуренцията на Европейски Съюз. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР