Преговарящите от Европейския съюз (ЕС) и Великобритания не успяха днес

...
Преговарящите от Европейския съюз (ЕС) и Великобритания не успяха днес
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания не се разбраха за ирландската граница

Преговарящите от Европейския съюз (ЕС) и Англия не съумяха през днешния ден да реализират дефинитивно съглашение по изискванията за Брексит поради въпроса за ирландската граница, заяви основният европейски договарящ Мишел Барние, представен от Агенция Франс Прес.

"Въпреки интензивните старания някои основни въпроси към момента не са уредени, в това число така наречен "мрежа за сигурност ", с която да се избегне твърда граница " сред Северна Ирландия и Република Ирландия, написа нощес Барние в Туитър след среща с английския договарящ Доминик Рааб в Брюксел.

Европейски Съюз упорства Англия да даде гаранции, че в случай че бъдещите договаряния не доведат до комерсиално съглашение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, в английската провинция Северна Ирландия ще останат в действие икономическите правила на Европейски Съюз.

Британският министър-председател Тереза Мей и съдружниците й в Белфаст не са съгласни с това, показва Ройтерс.

Барние сподели, че ще осведоми останалите 27 страни в Европейски Съюз и Европейския парламент за договарянията за Брексит в сряда на вечерята на водачите на Европейски Съюз, преди срещата им в четвъртък с Тереза Мей.

Преговарящите оповестиха през вчерашния ден пауза в договарянията в Брексит и ще изчакат резултата от срещата на върха на Европейски Съюз през седмицата, преди да ги възобновят, съобщи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР