Преговарящите от ЕС ще предложат на европейските лидери малко по-малък

...
Преговарящите от ЕС ще предложат на европейските лидери малко по-малък
Коментари Харесай

ЕС обмисля свиване на бюджета в замяна на одобрение за възстановителния фонд

Преговарящите от Европейски Съюз ще предложат на европейските водачи малко по-малък седемгодишен бюджет, само че ще се придържат към задачата да бъде основан оздравителен фонд от 750 милиарда евро, който да подкрепи икономическото възкръсване след коронакризата. Това показва почитан представител на Европейски Съюз, представен от Ройтерс.

По-скромен бюджет за интервала 2021-2027 година по отношение на оферти от Европейската комисия на 26 май има за цел да убеди групата на финансово консервативните членки на общността отпред с Нидерландия да отдръпват съпротивата си против елементи от възстановителния проект.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще предложи бюджетна рамка от 1,05-1,094 трлн. евро по отношение на в началото плануваните от Европейска комисия 1,1 трлн. евро.

По-богатите страни, които са чисти вносители в общия бюджет, ще могат също по този начин да запазят отстъпките, с които разполагат, макар излизането на Англия от Европейски Съюз, оставило дефицит в европейската хазна.

Въпреки заплахата свиването на многогодишния бюджет да ограничи европейските упоритости в редица области, постигането на съглашение за възстановителния фонд се прави оценка като по-ценно от икономическа и алегорична позиция на фона на рецензиите против блока, че работи прекомерно постепенно в отговор на пандемията от ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР