Преговарящите на Великобритания са били предупредени, че според черновата на

...
Преговарящите на Великобритания са били предупредени, че според черновата на
Коментари Харесай

"Гардиън": ЕС ще поиска Северна Ирландия да остане в единния пазар след Брекзит

Преговарящите на Англия са били предизвестени, че съгласно черновата на съглашението за отдръпване на страната от Европейския съюз Северна Ирландия ще остане в митническия съюз и единния пазар, с цел да се избегне така наречен " твърда граница ", написа " Гардиън ".

Безкомпромисният юридически език в документа евентуално ще провокира сериозен спор - нещо, което всички страни в договарянията се опитваха да избегнат.

Британските договарящи в Брюксел са били осведомени от сътрудниците си, че в текста, който следва да бъде оповестен след към две седмици, ще има " уговорка за приключване на периода на деяние ". Този юридически инструмент ще разреши текстът да загуби законната си мощ в предстоящ миг, в случай че се стигне до ненадейно великодушна договорка за свободна търговия или в случай че се появи необсъждано досега техническо решение, което да бъде толкоз дейно, колкото статуквото, в избягването на нуждата от гранична инфраструктура ".

Брюксел въпреки всичко чака Англия да подпише текста, съгласно който Северна Ирландия ще продължи да се подчинява на законите на Европейски Съюз в края на 21-месечния временен интервал, когато това е от голяма важност за стопанската система сред Северна Ирландия и Република Ирландия и съгласно контрактуваното в съглашението от Добрия петък.

Подобно развиване евентуално ще провокира търкания както в ръководещата Консервативна партия, по този начин и сред държавното управление и Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия, чиито 10 депутати обезпечават на премиера Тереза Мей болшинството, от което се нуждае в Камарата на общините.

Предложеният от Европейски Съюз текст е разумна последица от подписаното през декември съглашение сред Европейската комисия и английското държавно управление, което разреши диалозите да минат от въпросите за правата на жителите, финансовите отговорности и ирландската граница към търговията и преходния интервал.

Британското държавно управление тогава съобщи, че " при отсъствието на контрактувани решения, Обединеното кралство ще съблюдава напълно тези правила на вътрешния пазар и митническия съюз, които в този момент или в бъдеще поддържат съдействието сред Севера и Юга, цялата стопанска система на острова и отбраната на съглашението (от Добрия петък) от 1998 година "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (166)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР