Преговаряме за увеличение на полицейските заплати с поне 10%, стоим

...
Преговаряме за увеличение на полицейските заплати с поне 10%, стоим
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Преговаряме за увеличение на полицейските заплати с поне 10%

Преговаряме за нарастване на полицейските заплати с най-малко 10%, стоим компактно зад настояванията на синдикатите. Това съобщи вътрешният министър.

“Изцяло поддържаме и стоим компактно зад настояванията на синдикатите за нарастване на заплатите на полицейските чиновници. Ако министерството на финансите прояви схващане, смятам, че по-голямата част от настояванията ще се случат ”, уточни Стоянов.

Стоянов бе безапелационен, че за нарастване с под 10% въобще не става въпрос. “Непрекъснато водим диалози с финансовия министър, документално сме отправили своите оферти, през днешния ден ще продължат диалозите. В Министерски съвет днес това е тематиката. Има претенции, които са от години, и те не се трансформират, тъкмо по тази причина още веднъж насочваме тези претенции, и настояваме най-малко част от тях да се случат. Засега финансовият министър не слага условия, най-малко няма изрично сложено такова ”, добави още вътрешният министър. 

Относно годишнината от злополуката на бул. " Черни връх ", както и казусът “Семерджиев ”, Стоянов разяснява:  “Има присъда от 20 години. Не мога да разясня дали е обективна или не. Предприемаме безусловно всички ограничения, ускоряваме контрола по пътищата, настояваме за оптимално бързо закупуване на коли и механически средства, с които да се управлява придвижването ".

По думите му става въпрос за 370 автомобила, като част от тях са високоскоростни. По отношение на непозволеното придвижване по автомагистрала " Тракия " прикани жителите да подават съответни сигнали при такива случаи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР