„Преговарях с доста хора, които имаха интерес за решаването на

...
„Преговарях с доста хора, които имаха интерес за решаването на
Коментари Харесай

Данаил Папазов за продажбата на ТЕЦ Варна: Ахмед Доган застана с името си

„ Преговарях с много хора, които имаха интерес за решаването на въпросите на Топлоелектрическа централа „ Варна”. Година по-късно стигнахме до Ахмед Доган. Той беше единственият човек, който не искаше да вземат участие нито офшорки, нито други съмнителни компании. Той застана с името си”, съобщи Данаил Папазов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа „ Варна” и някогашен транспортен министър в държавното управление на Пламен Орешарски, в ефира на БТВ.

Топлоелектрическа централа „ Варна”, в чийто актив влиза и пристанище, беше изведена от употреба през 2017 година След това бе продадена от ЧЕЗ на фамилната компания на Папазов. Миналата година 70% от сдружението закупи Ахмед Доган.

„ През цялото време сме работили единствено с български банки. Всичко е платено по банков път. Ние сме компания за образец в България”, сподели Папазов.

По думите му интернационалните и български инспектори са определили цената, на която Доган е придобил ТЕЦ-а. „ По контракт ние придобихме сдружението от ЧЕЗ за 48 500 000 евро. От тях 28 000 000 са банков заем, а останалите пари са средства, които ЧЕЗ дължеше на Топлоелектрическа централа „ Варна” и ние влязохме в техния дълг. Кредитът продължава да се връща и към този момент”, разясни Данаил Папазов.

На въпрос какъв брой пари е получил от Ахмед Доган за 70-те %, които има, той посочи, че е някъде към 1,4 милиона лв.. „ Дружеството има заеми и отговорности, тъй че това е резултативна дейност”, добави изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Варна”.

Относно появилата се информация, че ТЕЦ-ът е рисков за националната сигурност, Папазов съобщи, че това са „ цялостни глупости”. Два от блоковете били в чудесно положение, а третият работи съгласно всички правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР