Преглеждах медиите за скандала с изтребването на кози и овце

...
Преглеждах медиите за скандала с изтребването на кози и овце
Коментари Харесай

Властта и масовата "евтаназия"

Преглеждах медиите за абсурда с изтребването на кози и овце в Странджа. Няколко фрази изскочиха от потока и светнаха като неонови надписи:

Около 400 животни в село Шарково не са умъртвени поради живите вериги.

И още:

БАБХ /Българската организация по сигурност на храните/... реагира ужасяващо несъответстващо, надменно, аморално, неуважително. Спомням си случай с лъвчета, случай с птици, втори случай с птици, несъмнено има още. Когато някой политик се вземе прекомерно на съществено и не помни, че е прислужник на хората, време е да си върви.

Няколко са забележимите тематики, както в този скандал, по този начин и в цитираните фрази. Да ги огледаме една по една:

- Гражданите на Републиката към този момент интензивно търсят мотиви да се сблъскат челно с подразделения на държавната власт . Не устоят. Помня и аз, преди има-няма две седмици, по какъв начин на път да изсвирвам за Джулая на " Корал " същински се надявах да заваря на място полиция и жандармерия, та най- сетне да си изясним връзките непосредствено. Очевидно сходна гняв бушува в голямо количество хора – до степен, да си зарежат нещата и да се вдигнат, от цялата страна, с цел да застанат с жива верига против сътрудниците на БАБХ.

- Във втория горецитиран абзац ясно виждаме основанията на тази гражданска гняв:
властта работи " надменно, аморално, неуважително " .

Пренебрежително и неуважително към мен може да се отнася само господарят ми. Но защото аз стопанин нямам – нито един жител няма, до момента в който има статута на жител – то всички са равни на мен. А държавните институции са даже по-долу от мен – те са моите принадлежности, " прислужници на хората ", както се пазва нагоре. И тъкмо те ще се отнасят към мен като към крепостен?

Цялото държание на властта по време на " Бойко-3 " е държанието на стопанин към крепостен: надменно и неуважително. " Не ми се мотайте в краката " оповестява вицепремиер на жители, искащи своите права. Или – от кое място накъде ще ви споделям, защо ще си приказвам с Путин? – изригва министър председателят в изявление пред българите преди срещата си с съветския президент. Почти всеки ден чуваме от някой власт-имащ пренебрежителни реплики от вида: " Не е ваша работа да знаете това ".

От историята знаем, че всяка власт се пробва да се трансформира в олигархия – т.е. в група, ръководеща в собствен интерес, а не в полза на обществото. Това в България се случи. Не си даваме задоволително сметка, обаче, за това, какво се случва, откакто една власт е станала олигархия. А точно: че идната крачка е тази власт да конституира себе си като стопанин на жителите.

Нашите хубавци сега се пробват да вършат тъкмо това; и по тази причина употребяват господарско-пренебрежителен език, когато си приказват с нас.

А откакто олигархичната власт се е конституирала като господарска, следва ли още нещо? Да, следва. Тази власт стартира да убива.

Във втория абзац, представен първоначално, създателят напомня случаите, в които БАБХ се пробва да убива: казусът с двете (впоследствие – трите) лъвчета, които искаше да убие без всякаква забележима причина и в нарушаване на решение на съда; (поне) две всеобщи убийства на птици, още веднъж без забележима причина или повод; а през днешния ден се е запретнала да изтребе хиляди овце и кози, всичко от които – както тия дни ни подсети Веселина Седларска – си имат имена.

Няма – към този момент – безусловно никакво значение, дали има научни доводи в интерес на всеобщата " евтаназия ". Дори да ни показват такива, никой няма да ги чуе. Защото никой не има вяра на институциите на властта – безусловно никой, даже работещите в тях. А не имаме вяра, тъй като всеки ден (може би като се изключи някой и различен уикенд) институциите на властта ни показват, че не са никакви институции; а са превърнати в наказателни бригади за принуда и гнет против тези, които властта по някаква причина не харесва.

Няма и да повярваме. Не и на институциите на тази власт.

Напротив, хората ще търсят от ден на ден мотиви, с цел да се опитат да влизат в директни, директни конфликти с институциите.

Не иде тирада само за институциите на изпълнителната власт. Няма по какъв начин Народното събрание да остане извън този назряващ конфликт, той като той е същинското гнездо на злото. Виждаме, по какъв начин всеки импортиран закон има за цел не общия интерес, а интереса на някой другар на властта. А тези законо- вносители, за разлика от министри, шефове на организации и прочие, ние ги избираме непосредствено. И не ги избираме, с цел да се пробват да банкрутират цели браншове, да изхвърлят от работа десетки хиляди, или да ни заробват за генерации напред с неуместни " планове ", предопределени само за лично обогатяване.

Всяко съответно деяние на власт-имащите в модела " Бойко-3 " е ориентирано срещу публичния интерес. Затова всяко съответно говорене на властта съдържа най-малко една съответна неистина и – от ден на ден – една съответна опасност, ориентирана против жителите.

Властта в България, откакто съумя да се трансформира в олигархия, към този момент е на процедура и преформатирана като господарска власт, мачкаща и заплашваща своите жители. Третият стадий на тази деградация – властта да стартира да убива – е също към този момент налице, въпреки към този момент затворена само в убийството на животни и птици. Но да не забравяме, че днес-утре можем да се събудим с новината, че властта на " Бойко-3 " е умъртвила и Кольо Босия...

Положението, несъмнено, е неспасяемо. Няма в историята случай, в който една власт, стигнала до този стадий на своето изродяване, да може да върне нещата обратно.

Напротив, следва ескалация.

Гражданите все по- гневно ще търсят конфликт с разнообразни сътрудници на властта. А властта, към този момент господарска (т.е. смятаща себе си за по-висша форма на живот от гражданството) ще работи все по-себично, все по-пренебрежително и все по-провокативно. Защото е длъжна, с цел да може да съществува в този си тип, непрекъснато да тъпче и унижава жителите, та те да не си помислят да й желаят пояснения.

А прикрито (или даже не-скрито) зад провокативните дейности на властта ще се прокарват все по-нагли законопроекти и практики, които да оказват помощ на обособени тартори, свързани с властта, да грабят жителите. Естествено, че до момента в който държат някогашната кметица на " Младост " Иванчева в спец-затвора и я съдят в спец-съда, в самия квартал " Младост " ще избухне ново застрояване на зелени площи. Едната ръка на властта нокаутира съпротивата; другата ръка на властта незабавно сервира някое общо богатство на някой доближен.

Изводи:

- Колкото и да кротувате и да си налягате парцалите, властта ще стигне и до вас . Ще ви вземе нещо или ще ви тикне в кауша. Може да не сте като Иванчева, само че точно вашата градинка ще застроят. Съпротивата е единствената вяра нещо да остане неокрадено.

- Властта търси съдбоносен конфликт с поданството, с цел да го откаже от опозиция . Ако се съди по градуса на публичните настроения – ще си получи този конфликт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР