Прегледът няма да бъде електронен, а ще бъде електронно регистриран.

...
Прегледът няма да бъде електронен, а ще бъде електронно регистриран.
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Чака ни сериозен проблем с личните лекари заради липсата на кадри

Прегледът няма да бъде електронен, а ще бъде електронно регистриран. След това всеки с позволен достъп ще може да го употребява в бъдеще. Самият пациент ще взема решение за какъв брой време ще даде достъп до прегледа си. Искам да подчертая, че прегледът не е електронен, а единствено електронно регистриран. Това съобщи доктор Николай Брънзалов в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия във връзка вчерашната информация за опция за електронен обзор.

Издаването на електронните предписания става след обзор в лекарски кабинет, предизвести лекарят. Според него с промяната ще отпадне огромна част от административната работа на лекарите.

По думите му се следи утежняване при хронично болните пациенти.

“На нас ни звънят по телефоните по 24 часа в денонощието. Това е резултат от една глупава разпоредба. Това е една от аргументите искащите да стават персонални лекари намаляват”, безапелационен беше доктор Брънзалов. Чака ни сериозен проблем, поради неналичието на фрагменти - все по-малко завършващи медици желаят да станат общопрактикуващи лекари.

Той подлага на критика някои от подхванатите промени, тъй като съгласно него ще доведат до повече административна тежест: “Отдавна сме дали нашите предложение кои наредби би трябвало да бъдат промени, с цел да се случи електронният преглед”. Според него посредством дигитализацията ще могат да бъдат избегнати трагични случаи на пациенти, изгубили живота си, до момента в който коли за спешна помощ обикалят лечебните заведения.

Д-р Брънзалов изрази мнение, че епидемията отива към своя край.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР