Преглед на културата: Историята и съкрушенията на `Rumours`

...
на Fleetwood Mac Слуховете“ на Fleetwood Mac - Авторски права Warner Bros.
Коментари Харесай

на Fleetwood MacFleetwood Mac's 'Rumours' „Слуховете“ на Fleetwood Mac - Авторски права Warner Bros. от Публикувано на 08.07.2023 г. - 07:00

7 август 1970 и 1987: Началото и краят на една ера за Fleetwood Mac

Според историческите книги днес е двойна годишнина в историята на Fleetwood Mac. На този ден през 1970 г. Кристин Макви официално се присъединява към групата като кийбордист и вокалист.

Вече омъжена за басиста на Fleetwood Mac Джон Макви, добавянето на Кристин доближава групата до състава от 1975 г. нататък Британско-американска рок група заедно с Мик Флийтууд, Линдзи Бъкингам и Стиви Никс, която щеше да ги впише в историята.

Днес е и денят, в който Бъкингам напусна групата малко преди да направят турне с албума си Танго през нощта. По-късно Бъкингам ще се присъедини отново, но това е краят на онова, което може да се опише само като бурни 12 години.

Това, разбира се, е историята за това как Fleetwood Mac записват най-известния си албум, „Rumours“ от 1977 г. '.

Culture Re-View: Pink Floyd издават първия си албум. Culture Re-View: Денят, в който Джеси Оуенс съсипа олимпийските игри на Хитлер

По времето, когато започнаха записите на „Rumours“ през 1976 г., Кристин и Джон бракът беше в смут. Намесата на пресата в живота им и стресът от турнетата станаха твърде много и двойката се разведе. Не желаейки да позволят разпадането на осемгодишен брак да попречи на кариерата им, те се съгласиха да продължат да работят заедно, въпреки че почти не разговаряха.

Другата половина от групата не правеше също толкова горещо. Дуото на певци и автори на песни Бъкингам и Никс са имали връзка преди да се присъединят към групата. Година по-късно те се караха редовно, разделяха се и се събираха отново и отново.

За група с четирима от петима членове, които едва издържат на компанията един на друг, би било естествено да предположим, че зад ъгъла е дълга пауза. Вместо това те продуцираха един от най-великите албуми в историята.

Ето само някои от неприличните истории, излезли от 11-те месеца, необходими за записването на албума, който до голяма степен ги унищожи.

Кристин скоро започна афера след края на брака си с Джон. Разговаряйки със звуковия инженер Мартин Бърч, нейният текст на песента „You Make Loving Fun“ би бил особено язвителен удар към бившия й съпруг. За да бъда честен към нея, единственото нещо, което Джон й е казвал по време на голяма част от записващите сесии, са въпроси за това в каква тоналност е песента.

Говорейки за горчиви текстове, две от най-известните песни в албума идват като двойка, поради историята на враждите на групата.

„Go Your Own Way“ беше първият сингъл от албума. Написано от Бъкингам, това беше отговор на това, че Никс намира нови пътища за любов извън техните нестабилни връзки. Съвсем ясно се казва как Бъкингам е смятал, че е опитал всичко, за да запази връзката без резултат, Никс щеше да поеме по своя път.

Когато чу песента, Никс беше бясна. Директното обръщение срещу нея едва ли беше допълнение. Оттегляйки се в друго студио, за да пише, Никс измисли „Dreams“. Въпреки че първият стих следва подобно отношение на любовник, който е опитал всичко, песента има по-философски подход.

И двете песни бяха хитове, въпреки че Никс вероятно беше доста развълнуван да разбере, че „Dreams“ е тази това отиде до номер 1 в класациите.

Мислете, че всичко това вече е объркано, не сте чували за употребата на наркотици. „Това беше най-лудият период от живота ни. Изкарахме четири или пет седмици без сън, вземайки много лекарства. Говоря за кокаин в такива количества, че в един момент си помислих, че наистина полудявам”, спомня си веднъж Флийтууд. нещата. Никс беше особено пристрастена и може би е главният герой на песента със своята „сребърна лъжица“, която копае гроба й.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР