Прегазеният от фермер Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са

...
Прегазеният от фермер Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са
Коментари Харесай

Фермер прегази ром, влязъл да краде посред нощ в имота му

Прегазеният от фермер Петър Гаджанов и неговите съучастници неведнъж са обирали 60-годишния мъж от кипърски генезис Димитракис Пирилис. Това заяви на специфичен брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той удостовери тиражираната по-рано информация, че починалият е с 14 осъждания , като за последно е излязъл от пандиза през 2017-та година.
31-годишният Петър Гаджанов, който е от ромски генезис, е излежавал 7-годишна присъда, като измежду провиненията му има и предходни нападения над фермата на Пирилис. По думите на прокурор Румен Попов случката е станала към 1 часа след среднощ в неделя в село Болярино. Гаджанов нахлул дружно с още двама роми във фермата на Пирилис, като тримата били въоръжени с коса и други аграрни уреди. Собственикът на фермата обаче забелязал апашите и ги подгонил с пикапа си. Последвало малко гонене в границите на към 400 метра, като тримата се разбягали в разнообразни направления. Кипърецът обаче съумял да настигне Гаджанов и да мине през него с тежката машина, като го умъртвил на място.
„ Дали е имало наново газене или не ще бъде открито от назначената сложна съдебно-медицинска и автотехническа експертиза. От огледа на моторното транспортно средство, което очевидно има биологичен материал от убития “, съобщи прокурор Румен Попов. Той посочи, че занапред ще се прецизират всички условия към случая. Прокурорът добави, че двамата съучастници в кражбата на Гаджанов също са неведнъж осъждани и са арестувани поради нелегално нахлуване в частен парцел.
60-годишният притежател на фермата е в ареста за 72 часа . Срещу него има импортирано искане в Окръжен съд-Пловдив за взимане на мярка за неотклонение. Ако се потвърди виновността му то той може да получи присъда от 10 до 20 години „ отнемане от независимост “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР