Преформатирането на изборния кодекс от Народното събрание изкара представители на

...
Преформатирането на изборния кодекс от Народното събрание изкара представители на
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Управленията на Борисов са скрита коалиция с ДПС

Преформатирането на изборния кодекс от Народното събрание изкара представители на демократичната общественост на митинг пред Народното събрание. " Демократична България ", партия " Волт " и " Движение България на жителите " показаха недоволството си от практическото обезсмисляне на преференциите на идващия избор и редицата ремонти в изборното законодателство, които според рецензиите, обезпечават служебна победа на ръководещото болшинство.
За да разяснява тези и други въпроси, беседва със съпредседателя на " Демократична България " и водач на ДСБ Атанас Атанасов по време на митинга.

Според Атанасов, защото " ни ръководят полицаи ", бързането с приемането на измененията в изборния кодекс е " типична оперативна милиционерска разработка ". Атанасов означи, че това, което вършат ръководещите, е безсрамие и по този начин се цели да се одобряват едни правила, а хората да не схванат за тях. По думите му решението, че ще има машинно гласоподаване след локалния избор тази година, е като приказката: " Днес ще ми купят колело, но различен път ". " Междувременно има два вота, а тях ще ги прокарат по остарелия метод, с цел да си укрепят статуквото и след това ще забележим дали това ще се случи ", уточни той.
Атанас Атанасов смята, че това са маневри за да се отклони публичното внимание от огромните проблеми. Като значително нарушаване водачът на ДСБ отличи практическото обезсмисляне на преференциите в изборните листи. " На процедура ще се случи тъй че никой не може да събере толкоз преференции, с цел да пренареди листата ", означи Атанасов. Той даде образец с идния европейски избор, където, с цел да се пренареди листата, един от претендентите на по-задно място, би трябвало да събере преференции, равни на един мандат. Грубо казано, става дума за към 130 000 преференции . " Този ход с елиминирането на преференцията се прави от обединението на Движение за права и свободи с ГЕРБ [...] Управленията на Борисов и в предишния, и в този мандат са скрита коалиция с Движение за права и свободи ", безапелационен бе Атанасов.
Той набеляза и другите " рискови кукички " в изборния кодекс - описите с мъртви души и отхвърли от промяна на Централната изборна комисия.

Атанас Атанасов сподели, че президентът Румен Радев ще продължава да постанова несъгласие на разнообразни закони, съобразявайки се с настройките измежду хората. " На мен не ми отива да споделям положителни думи за този президент, аз не съм дал своя вот за него, само че дейностите му са съобразени с публичните настроения ", уточни още съпредседателят на Демократите. " В последна сметка въпросите, които президентът задава, са верни. И го споделям със страдание, че един човек, който е определен от алените, на процедура се явява коректив на тази власт, което е извънредно ", твърди Атанасов.


Съпредседателят на " Демократична България " смята, че към този миг са оптимистични прогнозите за представянето на политическата групировка на идните избори за Eвропарламент и локалния избор наесен. Атанасов не пожела да разяснява съдружни въпроси, и дали следва разширение на състава на демократичното обединяване. Все отново той означи, че все още се надява на положителни сигнали от договарянията с други десни партии . Атанасов разкри, че сериозните социологически организации отреждат място на Демократите в Eвропейския парламент. " Но това би трябвало да е ниска цел. Трябва през резултата, който ще покажем на тези избори, да потвърдим, че сме способни да предизвикаме смяна на политическото статукво в страната като цяло.

Атанас Атанасов уточни, че доста от европейските жители са разочаровани от брюкселската администрация и съгласно него има потребност от съществени промени на Европейския съюз и неговите институции. По думите му главният въпрос, който стои пред страната ни, е по какъв начин ние пазиме ползите си в съюзите, в които членуваме . " Ние сме компрометирани и злепоставени и в Европейския съюз, и в НАТО ", уверен е политикът. Той счита, че съществена задача на ръководещите у нас е да усвояват колкото се може повече пари от фондовете на Общността.

Атанасов акцентира, че тези кавги тежко са компрометирали България на интернационалната сцена. " За два дни подобен демарш на посланиците на Англия и Съединени американски щати персонално пред министър-председателя... и на изкусен език да му се каже: " Не сме удовлетворени от оперативното съдействие с българските служби " - това е ужасяващо ", съобщи Атанасов. По думите му абсурдът с отравянето на Сергей Скрипал е извадил на бял свят неспособността на българските служби да противодействат на съветския шпионаж на българска територия.
Атанасов не се ангажира с прогноза дали ще има интервенция на Русия в изборния развой у нас . Той обаче уточни, че изявленията, които прави ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов са някакво тичане през вятъра . За Атанасов разновидностите в тази обстановка са два: " Или Цветанов осъзнава неспособността на българската система за сигурност да ни отбрани от съветски хибридни офанзиви, или се тормози, че могат да изгубят изборите (ГЕРБ - бел. ред.) и да се опитат да трансферират на хибридни офанзиви тази загуба ".

Сподели с твоите другари

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР