Преференции за кандидати разместват партийните листи в страната и депутати

...
Преференции за кандидати разместват партийните листи в страната и депутати
Коментари Харесай

Преференциални рокади в листите - фуболен съдия и студентка полиглот са шампиони

Преференции за претенденти разместват партийните листи в страната и депутати ще станат хора, които са били на по-задни позиции. По закон с цел да бъде пренаредена листа, даден претендент би трябвало да събере персонална поддръжка от над 7% от гласовете за листата в дадения изборен регион.
Едно от челните места по преференции бе заето депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов . Бившият футболен арбитър, наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов, бе на последното 22-о място в листата на ГЕРБ в Благоевградския район. Той обаче влиза сигурно в 45-ото Народно събрание, тъй като има над 9000 преференции. От тях единствено от Симитли са 5 300.

Водач на листата е Росен Желязков , а за другите две места борбата е яростна, тъй като с огромен брой преференции са Александър Мацурев - Банско, Георги Динев - Петрич и Стоян Стоев от Сандански.
 Emerging Europе: Нестабилно държавно управление в България ще подкопае влизането в еврозоната Emerging Europе: Нестабилно държавно управление в България ще подкопае влизането в еврозоната
Неубедителните парламентарни избори в България помрачиха вероятностите за жизненоважни стопански и институционални промени, необходи...
Преференциите преподреждат листите на Демократична България и Българска социалистическа партия в София, демонстрират протоколите в столицата.
Бившият народен представител и някогашни водач на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров , който беше пети, и Иво Мирчев от " Да, България ", който беше трети, пренареждат листата на Демократична България в 24-и изборен регион. Двамата изпреварват Цецка Бачкова (ДСБ) и Стефан Тафров ( " Да, България " ). В столичния 23-и изборен регион икономистът Георги Ганев , който също като Димитров е претендент от гражданската квота, съумява да размести листата. Така той измества от второто място Антоанета Цонева от " Да, България ". Но тя също ще стане член на Народното събрание.
Размествания има и в листата на Българска социалистическа партия в 24-и изборен регион. То е в интерес на седмия в листата Борис Цветков, който измества втория в нея - някогашния народен представител от 44-ото Народно заседание Димитър Данчев .
Най-много преференции от ГЕРБ във Велико Търново събира третият Димитър Николов – 3219, което автоматизирано го прави втори, след проф. Костадин Ангелов . Весела Лечева събира най-вече преференции измежду всички 241 претенденти във великотърновските листи. Личната си поддръжка са й дали 3863 от гласувалите за Българска социалистическа партия.
Абсолютен връх по преференции сложи депутатът Георги Станков , който и до момента бе депутат от ГЕРБ. При обработени 100% от протоколите той събира близо 13 655 преференции, макар че не е направил кой знае какво усещане с парламентарната си активност до момента.
 ЦИК одобри настояването на Борисов и още 7 претенденти да не бъдат депутати ЦИК одобри настояването на Борисов и още 7 претенденти да не бъдат депутати
ЦИК извади от листата на определените депутати шест души от Движение за права и свободи и двама от коалиция ГЕРБ-СДС, измежду тях е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Т...
Студентка в Стопанската академия в Свищов също е в челната листа по преференции в листата на ГЕРБ-СДС в 3-и МИР-Варна. За поставената под номер 25 Славена Точева (на фотографията нагоре, бел. ред.) преференциално са дали своят вот 6805 гласоподаватели. Според формалната ѝ биография, младото момиче е полиглот, владее 4 езика и следва туризъм.

Във Варна има още една забавна рокада - в листата на Демократична България. Поставената под №3 там общинска съветничка Стела Николова е получила 4131 преференции при 1487 за лидера Стоян Михалев и 409 за втория Стелиян Севастиянов.
С преференции от Пловдив-област влиза претендентът на ГЕРБ от Асеновград Младен Шишков , който се подрежда автоматизирано на второ място след Дани Каназирева . Енко Найденов от Българска социалистическа партия събира над 2500 преференции и от 11-то място става втори в пловдивската листа на социалистите.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР