Преференциалната депутатка от ГЕРБ Ася Пеева дебютира от трибуната на

...
Преференциалната депутатка от ГЕРБ Ася Пеева дебютира от трибуната на
Коментари Харесай

Бижу от ГЕРБ с интригуващ дебют в парламента!

Преференциалната депутатка от ГЕРБ Ася Пеева дебютира от трибуната на Народното събрание с въпрос към вътрешния министър Валентин Радев. Тя за първи път взе присъединяване в парламентарен надзор, написа flagman.bg. Макар че бе учителка, преди да стане народен представител, и сега е член на просветителната комисия в Народното събрание, Пеева сподели интерес по тематиката сигурност. Тя зададе въпроса си взаимно със съпартиеца си Красен Кръстев – депутат от Враца.

Кръстев пръв излезе от трибуната и попита Валентин Радев за извършена среща в Будапеща на министрите на вътрешните работи от Залцбургския конгрес.

След ответа на Радев, поморийката Ася Пеева стана за доуточняващо запитване: „ На провелия се конгрес бяха ли обсъждани решения за противопоставяне на прекосяването на незаконни имигранти и за битка с тероризма посредством присъединението на България към страните от Шенгенското пространство? И срещнахме ли поддръжка на сътрудниците?”

Валентин Радев отговори позитивно – че тези тематики са били обсъждани.
Той изясни: „ Особено внимание беше отделено, и аз настоявах всички да го чуят, както и на други конгреси, само че тука изключително, за това, че България е подложена на евентуален риск. Това беше доста значимо, защото, вие знаете - ние получаваме средства – взаимност, 160 млн. евро, а всички ни следят и непрекъснато заявяваме, че сме се справили с казуса, построили сме инженерното оборудване. Намалял е натискът върху границата ни и остава открит въпросът: „ Тогава защо толкоз доста ви помагаме”. Все отново това не са малко средства. Та там още веднъж трябваше да го споделям. Но останах с усещане, че всички бяха доста осведомени и благодаря на румънските сътрудници, които от самото начало ни подкрепяха и обясняваха, че това, което споделих там, е правилно.”

Припомняме, че Ася Пеева стана депутат с помощта на преференциите. Тя бе 11-а в листата на ГЕРБ в бургаския изборен регион. Това съответства с номера на листата на партията и евентуално й е помогнало да премине преференциалната преграда от 7%, въпреки че повишен избор за нея е регистриран и в родния й град Поморие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР