Предявяват ми дело, което водя четири години. За таксите от

...
Предявяват ми дело, което водя четири години. За таксите от
Коментари Харесай

Васил Божков: Делото за таксите от хазарта се крепи на слухове

„ Предявяват ми дело, което повеждам четири години. За таксите от хазарта, които прокуратурата твърди, че не са платени “, сподели пред публицисти Васил Божков след разпита си.

„ Съдилищата взеха решение, че са платени по закон. После одобриха закон, който споделя, че всички такси се заплащат по този начин. Новата заварка твърди, че по този начин ще има повече пари в бюджета. Прокуратурата твърди, че съм ощетил бюджета. Тезата се крепи на клюки – някой е чул, схванал. Няма документи. Има подписани заявления “, уточни той.

„ Платили сме половин милиард като такси в бюджета, които в този момент не влизат. Хазартът се развихри. Населението е болно. Продават си жилищата. Аз съм почтен до доказване на противното. Има решение на Висшия административен съд, че таксите са плащани по закон. То се гледа със задна дата. Какви доказателства да показва повече? ", попита той.

По думите му натискът продължава и всеки, който е мощен, " те го тормозят ".

" Имаше едно дело, по което единствено аз и Тодор Живков сме упреквани. Сега е прекъснато – за скрит план против страната и опит за завладяване на властта. Това е от Дубай “, сподели още Васил Божков.

„ Очаквам да създадем политическо придвижване и да пометем тая заварка. Не мога да се тормозя, когато не съм направил нищо “, добави той.
От септември Божков е под домакински арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, обвързвано с
хазартна активност, по което Божков беше арестуван в ареста след прибирането му от Дубай през август.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР