Предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) са си върнали

...
Предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) са си върнали
Коментари Харесай

Кюрдските сили в Сирия си върнаха контрол над ключов град

Предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) са си върнали контрола над основен граничен град в Североизточна Сирия, съобщи ДПА, като се базира на основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.

Според информация на центъра бойци на Съюз на демократичните сили са завладяли град Рас ал Айн от турските сили и техните съдружници, които влязоха в града преди два дни.

Кюрдски източници са удостоверили офанзивата и са показали, че Съюз на демократичните сили са завладяли също близкото село Тал Хелеф в покрайнините на Рас ал Айн.

Източници, близки до подкрепяните от Турция размирен групи, обявиха обаче за ДПА, че яростните сражения в Рас ал Айн не престават.

Вчера сирийски държавни сили се разположиха в следени от кюрдите обитаеми места в Североизточна Сирия след съглашение сред кюрдите и Дамаск за противопоставяне на турската военна интервенция в региона, почнала на 9 октомври.

Сирийската държавна телевизия "Ал Ихбария " заяви през днешния ден, че сирийската войска е влезнала в град Манбидж, съобщи Ройтерс. Според репортаж на "Ал Ихбария " жителите на Манбидж честват идването на държавните сили.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че турската атака в Северна Сирия ще продължи, до момента в който задачите й не бъдат реализирани, макар апелите на Вашингтон тя да бъде прекъсната, съобщи организация Франс прес.

В тирада в Баку, излъчена по малкия екран, Ердоган съобщи, че до тази заран турската войска е "освободила от терористичната сепаратистка формация над 1000 квадратни километра ", имайки поради кюрдските сирийски Сили за отбрана на народа.

"Планираме скоро да създадем зона за сигурност от Манбидж до границата с Ирак. На първия стадий ще преселим там един милион сирийски бежанци ", сподели Ердоган в изявлението си на срещата на върха на Съвета на тюркоезичните републики в Баку.

След това Анкара ще пресели "два милиона бежанци от освободените територии ", сподели Ердоган и добави, че чака "подкрепа за антитерористичната интервенция от всички приятелски страни ".

Взаимната поддръжка е "славна традиция на тюркоезичните нации ", сподели още турският президент, добавя ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР