Предводителят на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не одобрява начина,

...
Предводителят на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не одобрява начина,
Коментари Харесай

Клоп: Не харесвам стила на Атлетико, но ги уважавам

Предводителят на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не утвърждава метода, по който Атлетико Мадрид практикува футбола, само че изптива безусловно почитание към испанския клуб. Германецът подчертава обстоятелството, че две победи над "дюшекчиите " в груповата фаза на Шампионска лига сигурно ще подсигуряват продължаването на "червените " напред в конкуренцията.

„ Ако спечелиш и двата мача против Атлетико, това евентуално ще значи, че си в идната фаза. Ние обаче загубихме и двете срещи с тях предходния път. Трудно място за посещение. Не играхме добре там предишния път. Научихме обаче доста от тези два мача. Те направиха някои промени в състава, само че сигурно не са по-слаби. Ние в никакъв случай не вършим разлика сред семействата и гостувания, въпреки че е правилно, че изпиваме по-голяма приятност да играем пред нашите почитатели. Не мислим за количеството голове, които означаваме. В момента не наподобява доста евентуално да продължим серията и да вкараме три гола и на Атлетико “, съобщи Клоп.

След загубата в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига през март 2020 година германецът упрекна Атлетико, че тимът не играе същински футбол.

„ Това, което споделих тогава, бе след втория мач. Бях сърдит и отчаян от доста неща, които се случваха в живота ни. Трябваше да се фокусираме върху футбола при странни условия. Съперникът ни бе от международна класа и се защитаваше с всички вероятни сили. Не мога да почитам в по-голяма степен това, което вършат. Харесва ли ми? Не доста, само че това съм аз. Харесвам друг вид футбол. Всичко обаче опира до това да имаш триумфи, а Атлетико сигурно има такива “, разяснява Клоп.

Мениджърът на Ливърпул изрази преди два дни мнението, че Мохамед Салах сега е най-хубавият футболист в света. Запитан дали египтянинът може да завоюва „ Златната топка “, Клоп отговори:

„ Нямам визия по какъв начин се печели „ Златната топка “. Ако се дава поради това, че си играл на финала в Шампионската лига и си вкарал най-вече голове там, то тогава ще бъде мъчно, само че в случай че се връчва въз основата на формата от последните две години, тогава има късмет ", разяснява Клоп.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР