Предвиждат се административни облекчения за земеделските производители в Наредбата за

...
Предвиждат се административни облекчения за земеделските производители в Наредбата за
Коментари Харесай

Предвидени са административни облекчения в наредбата за горивата за земеделците

Предвиждат се административни облекчения за земеделските производители в Наредбата за реда и изискванията за водене на указател на лицата осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с представители на аграрни производители.

Миналата седмица в Министерството на стопанската система постъпиха систематизирани оферти от земеделския отрасъл по оповестената за публично разискване разпоредба. Повечето от тях касаят административни облекчения за бизнеса, измежду които резюме на всички планувани заявления в нея в единно заявление, длъжностен продан на данни сред институциите, по-малък на брой изискуеми документи и други Взема се поради и характера на активността на земеделските производители като се позволяват опция за по-облекчено обявление на притежаваните и/или наети транспортни средства, както и на местоположението на цистерните, които употребяват за своята активност. Всички оферти през днешния ден бяха разисквани, дружно с специалисти от Министерството на земеделието, храните и горите.

„ На процедура всички наши оферти, които касаят наредбата се одобряват, а за въпросите, които касаят самия закон ще търсим най-хубавото решение в практиката “, сподели Костадин Костадинов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Според него е имало потребност от сходна среща, с цел да показват характерните проблеми на сектора. „ Според нас сред 12 и 15 хиляди производители ще подадат заявки за включването им в този указател и би трябвало да се откри решение по какъв начин да не ги затрудняваме ненужно и да не им се пречи да работят “, сподели Костадин Костадинов и акцентира, че вижда воля и схващане към характерните проблеми на сектора.

„ Целта ни е да създадем подзаконовият нормативен акт работещ като пресечем опциите за злоупотреби, само че без да натоварваме сектора с непотребни административни условия “, уточни зам.-министър Манолев и се ангажира всички направени оферти в тази посока да бъдат съобразени в текстовете на наредбата. Разпредено е наредбата да бъде модифицирана и още веднъж качена за публично разискване с отразените оферти, стана ясно по време на срещата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР