Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на

...
Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на
Коментари Харесай

Новото правителство ще уволни 30 000 души от държавната администрация


Предвиждат се 15% съкращения в държавната администрация до края на 2022 година Това в изявление за предаването „ 120 минути “ по bTV съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

Става въпрос за към 30 000 души, всеки министър ще би трябвало да огледа неефективно работещите структури, посочи Василев. Съкращенията са една от аргументите новият кабинет да направи промени в оферти от служебното държавно управление проектобюджет за 2022 година, посочи съпредседателят на Политическа партия, който ще бъде препоръчан за финансов министър.

„ Даваме си ясна сметка, че ограниченията по браншове са непопулярни, само че те са нужни, в случай че желаеме България да се развива по нов метод “, разяснява Василев. Той посочи, че всички тези ограничения са залегнали в съдружното съглашение и всички договарящи партии са се съгласили по един или различен метод с тях. Очаква се на следващия ден да има заключителен обзор на съглашението, то ще стане обществено след подписването, сподели Василев. Той удостовери, че упованията са идната седмица да бъде излъчено постоянно държавно управление от обединението сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

От Политическа партия се надяват до края на идната седмица да бъде излъчено държавно управление. Най-вероятно Министерският съвет ще има по-различна конструкция плюс политики, които не са залегнали в този момент - по този начин Василев изясни за какво не може да бъде признат едно към едно планът за на служебния кабинет, като призна, че към момента не се е срещнал с него. Преговарящите обединения, без Демократична България, са се разбрали да бъде непокътнат коефициентът 2,3 по междинната за страната работна при установяване на оптималния застрахователен приход. Да се знае какъв е коефициентът и той да е изцяло предвидим - с повишението на междинното заплащане, ще се вдигне и таванът, изясни Василев. Той призна, че диалозите с останалите обединения не са били лесни и всяка една от страните е направила взаимни отстъпки, като разликите са били 15-20 на 100. Никой не желае четвърти избори, всеки си дава ясна сметка, че този път би трябвало да има държавно управление, и всички участници в тези договаряния направиха отстъпки, означи Асен Василев.



От Политическа партия са отстъпили за обществените заплащания, където Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са имали свои претенции. В същото време нямало да има понижение на данъчните ставки, както са предложили от Демократична България, отпадат единствено налог " уикенд " и върху лихвите. Прие се да има доста засилени санкции, дори криминализиране на заплащанията в плик, а банките при изтегляне кеш над 10 хил.лв. да подават информация към Национална агенция за приходите, с цел да се изсветли стопанската система, добави Асен Василев. Даваме си ясна визия, че огромна част от ограниченията в обособените браншове са непопулярни, само че са нужни, в случай че желаеме България да тръгне по нов метод, уверен е той. Василев посочи, че тези ограничения са записани в документа за съглашение и партиите са се съгласили с тях.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР