Предвижданите компенсации към засегнатите от локдауна бизнеси могат да бъдат

...
Предвижданите компенсации към засегнатите от локдауна бизнеси могат да бъдат
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов каза кога започва изплащането на помощите заради локдауна

Предвижданите обезщетения към засегнатите от локдауна бизнеси могат да бъдат изплатени още в интервала на самата частична карантина, стига въпросните компании да аплайват в точния момент по съответните стратегии.

Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по Канал 3.

„ Фирмите имат опцията да стартират да аплайват и да получат парите за своите чиновници незабавно. Би трябвало по време на изолацията още средствата да постъпят по техните сметки “, сподели министърът.

Борисов отхвърли обвиняванията, че мярката 60/40 не е дала предстоящите резултати и съобщи, че от началото ѝ досега са раздадени над 550 млн. лева, с цел да се запазят повече от 350 хиляди работни места в цялата страна.

„ Не мисля, че би трябвало да бъде коментиране отсрочване на налози и обществени осигуровки, тъй като приказваме за интервал от единствено 3 седмици. Както мислим за здравето на хората, по този начин би трябвало да мислим и за здравето на стопанската система “, сподели още министърът на стопанската система.

Той удостовери, че сега се работи взаимно с бизнес организациите, с цел да се приложи предстоящата от тях мярка за покриване на избран % от оборотите по отношение на същия интервал от предходната година.

Министър Борисов има среща с браншовите организации в околните дни, с цел да се ревизира какъв % ще може да си разреши бюджета и дали той ще е задоволителен, с цел да се спасят от банкрут засегнатите бизнеси.

Лъчезар Борисов отговори на нападките на президента за Бюджет 2021, като съобщи, че са обезпечени нужните буфери за изключителни обстановки, акцентирайки редица механизми от разходната част на бюджета и средства от фискалния запас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР