Предвиждането на въпросния 9-ти отдел “Нормотворчески” е в него да

...
Предвиждането на въпросния 9-ти отдел “Нормотворчески” е в него да
Коментари Харесай

Само във Фрог: Всички прокурори в отдела на Цацаров във ВКП се оказаха командировани

Предвиждането на въпросния 9-ти отдел “Нормотворчески” е в него да има петима обвинители двама техни помощници. Едно от попълненията е Снежана Торбова , командирована от Софийска окръжна прокуратура.

Припомняме ви, че през 2015 година Снежана Торбова приключи производството против знаковите лица от бандата за мокри поръчки “Килърите” - Петър Стоянов-Сумиста, Янко Попов, Васил Костов, упрекнати в убийството на Юри Галев. По-късно, обаче Министерство на вътрешните работи, благодарение на различен прокурор, съумя да потвърди две техни убийства и да ги прати доживот в пандиза.

Другият новоназначен обвинител в звеното на Цацаров е Димитър Младенов . Той пък е бил до неотдавна в СГП и също е командирован. Негови сътрудници споделят, че изборът му за ВКП надали се базира на неговите професионални триумфи. Те припомнят, че Младенов се е явявал на състезания за места от по-висок сан, само че не се е класирал.

Третият прокурор, за който Фрог към този момент пика е Антоанета Софрониева , която пък се е трудила в профилираната прокуратура. Тя, дружно с обвинител №1 Иван Гешев поддържат обвиняването по мегаделото КТБ.

Многократно сме алармирали, че командироването на прокурори се трансформира в най-успешния механизъм за поощрения и санкции. Практиката демонстрира, че командированите на по-високо равнище следват компактно нарежданията на ръководителите си, тоест послушни са, тъй като в противоположен случай рискувате да ги върнат назад по местата им.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР