Предвиждаме солидарна отговорност, за да няма прехвърляне на топката между

...
Предвиждаме солидарна отговорност, за да няма прехвърляне на топката между
Коментари Харесай

Промени в закона спират прехвърлянето на топката за некачествено строителство


Предвиждаме солидарна отговорност , с цел да няма прекачване на топката сред архитект и, строител и и надзорници. Това значи, че всеки един от тях ще дава отговор напълно при щета.

Това стана ясно при показаните през днешния ден оферти за промени в Закона за устройство на територията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предложенията за промени бяха направени от кмета на София Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков и целят да се ускори контрола и отговорността на всички участници в строител ния развой.

Отговорността за очевидни недостатъци ще се носи от надзирател а.

„ Предложенията имат за цел както повишение на качеството на строител ството, по този начин и по-големи гаранции за търсене на отговорност при некачествено осъществяване “, увери столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Тя акцентира още, че промени те засягат осъществяването на обществени обекти, чиито възложители са общините или страната. „ Зная, че ще има опозиция, чакам такава опозиция, само че считам, че ще получим поддръжката на хората. Всичко това е с една единствена цел – да защитим обществения запас и интерес. Правим големи вложения, големи обекти. В последна сметка ми се постанова аз да давам отговор за това, че някой на място не е догледал или не си е приключил работата “, означи още Фандъкова.

Според нея с промени те всички хора ще бъдат спокойни, че парите от налозите им ще бъдат изхарчени деликатно и отговорно.

„ За да получим един първокласен артикул, ни е би трябвало да сме уверени, че хората, участващи в целия развой – от белия листи, през полагането на плочката и поемането на крайната гаранция, са включени в този развой не просто официално, а вземат участие със своята солидарна отговорност “, добави основният проектант Здравко Здравков.

Ще желаеме обособени застраховки от строител към всеки един обект. Застраховката ще би трябвало да покрива освен времето за градеж, а и целия гаранционен период, оповестиха на конференцията.

Стана ясно, че се оферират и промени в наредбата, която открива въвеждането на употреба на градежите.

За периода, в който се отстранява недостатък по въведен в употреба обект, ще стопират да текат гаранционните периоди.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР