Предвиждаме ремонтите на виадуктите на автомагистрала „Хемус да приключат преди

...
Предвиждаме ремонтите на виадуктите на автомагистрала „Хемус да приключат преди
Коментари Харесай

Инж. Иван Досев: Ремонтите на виадуктите на АМ „Хемус“ ще приключат до края на годината

Предвиждаме ремонтите на виадуктите на автомагистрала „ Хемус " да приключат преди края на годината. Това съобщи в ефира на БНР инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ". Той заяви, че строителните работи по връхната структура на оборудването при 35-ти км в посока София са приключили и предвижданията са до края на ноември т.г. да приключат дейностите и на виадуктите при 37-ми км и при 19-ти км на Автомагистрала „ Хемус ". След това ще продължат ремонтните работи по долното строене на оборудванията, само че това няма да пречи на придвижването.

Всички виадукти на автомагистралите, които са ремонтирани, дават отговор на най-съвременните условия, разяснява още инж. Досев. Той посочи, че за оборудванията, които имат потребност от спешен ремонт, се подхващат навреме съответните дейности по тях. Инж. Досев подсети, че напролет на тази година бяха ремонтирани и пуснати пет виадукта на автомагистрала „ Тракия " при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км.

С ресурса, с който АПИ разполага, считам, че тази година даже сме изпълнили доста повече поправки, в сравнение с бяха планувани, сподели още инж. Досев.

На въпрос за построяването на бъдещата автомагистрала „ Европа " инж. Досев уточни, че срокът за довеждане докрай на сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " до Драгоман е 2022 година. В сектора сред Драгоман и Сливница строителните работи са в напреднал стадий и се чака придвижването да се пусне още преди края на тази година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР