Предвиждаме нова месечна помощ за децата. С нея децата ще

...
Предвиждаме нова месечна помощ за децата. С нея децата ще
Коментари Харесай

Бисер Петков: Предвиждаме нова месечна помощ за децата

Предвиждаме нова месечна помощ за децата. С нея децата ще получат специфична поддръжка от страната. Става дума за деца, останали без родители и такива, които не получават наследствена пенсия за умрял родител. Разбира се, друго изискване е тези деца да посещават детски градини или учебно заведение, като тя ще се изплаща до навършване на 18 или 20-годишна възраст, в случай че не престават да учат. Това заяви общественият министър Бисер Петков пред публицисти в Министерския съвет, заяви novini.bg

По отношение на размера на помощта министърът съобщи, че той ще бъде избран от Закона за бюджета за съответната година, само че увери, че ще бъде в по-голям размер от досегашните лични пенсии, които са в размер на 113 лева

Петков уточни, че по планове на министерството към 2700 деца сега получават лични пенсии, като е тяхно решението дали ще пожелаят да се възползват от новата обществена помощ. Той добави още, че от новата помощ могат да се възползват евентуално към 5600 деца.

,,Тази месечна помощ ще се отпуска на база на рентабилен аршин, който ще бъде съгласуван с доходния аршин за другите месечни помощи, който се дефинира годишно с бюджета. Сега е 450 лв. месечно, който е в няколко пъти по-голям от обезпечения най-малък приход “, поясни Бисер Петков.

,,Предвиждаме законът да влезе в действие от началото на идната година``, сподели общественият министър и добави още, че с този законопроект се прави първата стъпка за извеждане на нехарактерни за осигурителната система заплащания, които имат обществен темперамент, към системата на обществено подкрепяне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР