Предвижда се засилване на полицейското присъствие в проблемните железници. Опасните

...
Предвижда се засилване на полицейското присъствие в проблемните железници. Опасните
Коментари Харесай

Засилват полицейското присъствие в проблемните железници след убийството в петък

Предвижда се усилване на полицейското наличие в проблематичните железници. Опасните влакове са тези, които се движат в ранните и късните часове на денонощието. Припомняме ви, че в петък по линията Истанбул - Пловдив - София 50-годишен мъж беше ранен смъртоносно след скандал с други пасажери поради забележка. Бяха арестувани двама души – брат и сестра от Ихтиман.

„ Преди влизането в действие на всеки нов график за придвижването на влаковете, районните ни структури подават информация за по този начин наречените проблеми влакове. Ние ги подаваме надлежно с писмо към жандармерията и те обезпечават патрул във вагоните”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” и Нова телевизия началникът на отдел „ Превозна дейност” Анатоли Атанасов. Той добави, че в понеделник ще се организира среща с жандармерията, на която се планува да се разиска усилването полицейското наличие по линията София-Пловдив.

„ За последните 5-6 години имаме единствено един сходен случай. На 5 ноември имаме сходна обстановка. В бързия трен София-Бургас пасажер е ранен от различен возещ се”, сподели Атанасов. Според него е значимо при възникването на случай да уведомим личния състав на влака, тъй като те са подготвени и знаят по какъв начин да реагират. Той добави, че билетите, които закупуват пасажерите подсигуряват сигурността на пътуващите. „ През последните две години положените старания на сдружението дават резултати и от ден на ден пасажери са постоянни и употребяват билети”, сподели още началникът.

Пътуващите споделиха пред камерите на Нова телевизия, че случаите на кавги и кавги са чести. Те са безапелационни, че полицейското наличие е наложително.

„ Превозният личен състав и тази година ще премине през образование по отношение на стандарта на държание в сериозни обстановки. При спорове хората могат да подадат сигнал на 112”, добави още Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР