Предвижда се увеличаване на еднократната помощ за ученици, записани в

...
Предвижда се увеличаване на еднократната помощ за ученици, записани в
Коментари Харесай

Предвижда се през 2021 година еднократната помощ за първокласници да е без доходен критерий

Предвижда се увеличение на еднократната помощ за възпитаници, записани в първи клас от 250 на 300 лв. от 2021 година , като ще се отпуска без рентабилен аршин. Същото ще важи и за еднократна помощ за възпитаници, постъпващи в осми клас - ще стане 300 лв. , като още веднъж помощта ще се отпуска без рентабилен аршин за същата година. Това е заложено в средносрочната тригодишна бюджетна прогноза, сподели по време на парламентарния надзор вицепремиерът Марияна Николова.

Новата помощ за осмокласници беше обявена за първи път на 1 юни от премиера. Предложението е в този момент тя да бъде 250 лв.. Тя се предлага от ПГ на ГЕРБ, като задачата е да не отпадат възпитаници, както и да бъдат подкрепени родителите в този значим учебен стадий. Инициативата е на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.

По ОРЧР започва интервенцията " Родители в претовареност ", като задачите са ориентирани към обезпечаване на по-добро съвместяване на професионалния с персоналния живот на родителите с дребни деца и даване на претовареност на безработни като детегледачи. Операцията цели и включване в претовареност на безработни родители, възпрепятствани при намиране на подобаваща работа заради развъждането на децата, сподели Николова. Ще бъдат подпмогнати 5 340 работещи родители с деца, като ще бъдат включени и 6000 безработни, от които 660 безработни родители. Поради засиления интерес е заложено увеличение на бюджета на интервенцията от 35 милиона лв. на 50 милиона лв., сподели вицепремиерът. Към момента са подписани общо 3221 съглашения за обезпечаване на услугата за развъждане на деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР