Предвижда се увеличаване на допълнителното заплащане на учителите, които се

...
Предвижда се увеличаване на допълнителното заплащане на учителите, които се
Коментари Харесай

Увеличават парите на преподаватели в проблемни училища

Предвижда се увеличение на спомагателното възнаграждение на учителите, които се включат в програмата за преподаване в проблематични учебни заведения. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на чуване в Народното събрание, оповестява Агенция „ Фокус “.

„ Най-важната ни задача е да обезпечим системата с учители за интервал от 10-15 години. През идващите години доста по-малко младежи ще влязат в системата от тези, които ще излязат от нея “, изясни Вълчев. Той уточни, че би трябвало да има добре стимулирани учители и експерти, които да обезпечат поддръжката даже и в най-малките и отдалечени обитаеми места.

„ Затова е и стратегия „ Мотивирани учители “. Първият ѝ модул цели да откри учители за най-проблемните учебни заведения, където системата най-трудно се оправя – такива са най-много тези в обособените квартали. Предвижда се в допълнение възнаграждение от 300 лева на учителите, които ще се включат в този модул. Но проучванията демонстрират, че те не са задоволителни и най-вероятно ще се усилят “, съобщи Вълчев и уточни, че се поемат средствата и за наем на жилища на тези учители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР