Предвижда се увеличаване на допълнителното заплащане на учителите, които се

...
Предвижда се увеличаване на допълнителното заплащане на учителите, които се
Коментари Харесай

Повече пари за учители, но само ако работят в проблемни училища

Предвижда се увеличение на спомагателното възнаграждение на учителите, които се включат в програмата за преподаване в проблематични учебни заведения. Това розкри министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на чуване в Народното събрание.
„ Най-важната ни задача е да обезпечим системата с учители за интервал от 10-15 години. През идващите години доста по-малко младежи ще влязат в системата от тези, които ще излязат от нея “, изясни Вълчев.
Той уточни, че би трябвало да има добре стимулирани учители и експерти, които да обезпечат поддръжката даже и в най-малките и отдалечени обитаеми места. „ Затова е и стратегия „ Мотивирани учители “.
Първият ѝ модул цели да откри учители за най-проблемните учебни заведения, където системата най-трудно се оправя – такива са най-много тези в обособените квартали.
Предвижда се в допълнение възнаграждение от 300 лева на учителите, които ще се включат в този модул. Но проучванията демонстрират, че те не са задоволителни и най-вероятно ще се усилят “, съобщи Вълчев и уточни, че се поемат средствата и за наем на жилища на тези учители.
Той посочи, че вторият модул на стратегия „ Мотивирани учители “ планува експерти без педагогическа подготовка с висше обучение да навлязат в системата на образованието.
Вълчев изясни, че третият модул по програмата е за образование на настоящи учители по друга от тяхната компетентност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР