Предвижда се растеж на световната икономика само с 4% през

...
Предвижда се растеж на световната икономика само с 4% през
Коментари Харесай

ООН предвижда забавяне растежа на световната икономика през следващите години

Предвижда се напредък на международната стопанска система единствено с 4% през 2022 г.  3,5% е предстоящият растеж през 2023 година Това е спад от 5,5% за предходната година.

Едни от главните аргументи за неприятните упования са новите талази на COVID-19, провокациите пред пазара на труда, ограничавания при доставките и възходящата инфлация.

Това демонстрират изводите в отчет на Организация на обединените нации, оповестен в четвъртък и представен от " Ройтерс ".

В отчета за международната икономическа обстановка и вероятности за 2022 година се споделя, че отрицателните резултати стартират да се наблюдават и в огромните стопански системи като Китай, Европейския съюз и Съединените щати, защото резултатите на фискалните тласъци избледняха и се появиха огромни разстройства във веригата на доставки.

" Глобалната съществена инфлация нарасна до почти 5,2 % през 2021 година, с повече от 2 процентни пункта над тенденцията си през последните 10 години ", се споделя в отчета.

Докладът също по този начин предизвестява, че зараждаща дълготрайна последица от пандемията на коронавирус са по-високите равнища на неравноправие в границите на и сред страните.

" За по-голямата част от разрастващите се страни цялостното възобновяване на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията ще остане неизпълнимо. Разликата сред това, което ще реализиран и това, което биха постигнали без пандемията, ще се резервира и през 2023 година ", се предвижда в отчета.

" За разлика от това, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в развитите стопански системи се чака да се възстанови почти изцяло до 2023 година спрямо прогнозите преди пандемията ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР