Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края

...
Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края
Коментари Харесай

Руски институт обещава ваксина за коронавируса до края на лятото

Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да стартира до края на лятото, сподели за РИА Новости шефът на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология Александър Гинцбург.

" Поставяме такива периоди въз основа на това, което към момента би трябвало да създадем в пандемията до края на лятото, тъй че да се опитаме да стартираме производството към този момент. За страдание, производството няма да разреши незабавно имунизиране на огромна част от популацията на страната, само че в този момент се подхващат от уредниците на опазването на здравето " невиждани старания и дейности, тъй че когато имунизацията бъде записана, допустимо най-бързо да се премине към нейното огромно произвеждане “, сподели той.

Сега, съгласно Гунцбург, предклиничните проучвания завършват, предава " Фокус ".

" Всичко е изследвано върху дребни животни, изследвани са всички типове токсикологични реакции. Сега се приключват опити върху по-нисши примати, т.е. върху маймуни, където, популярност богу, се получават положителни резултати както във връзка с имуногенността, по този начин и във връзка с сигурността ", добави шефът на изследователския институт.

След това се възнамерява да се подадат документи в Министерството на здравеопазването, с цел да се получи позволение за осъществяване на проби на хора.

" Колко време ще отнеме самата процедура, не мога да кажа. Но се надявам, че по отношение на пандемията, институтът за надзор ще прегледа нашето приложение бързо, уповавам се, както планираме да получим това позволение до 15 юни и да стартираме клинични изследвания върху човешката популация. " - сподели Гунцбург.

Той означи, че процесът на асортимент на доброволци към този момент е в ход.

Самите основатели на имунизацията към този момент са си я инжектирали, сподели източникът. Той призна, че и той го е направил. " Това не е тест. Това е самоотбрана, с цел да можем да продължим тази работа. Загубата на всеки чиновник ще забави процеса. Като знаят какво развиват, те умишлено подхващат тази стъпка. И аз самия! Сложих си маска, тъй като по този начин би трябвало да бъде. Не се опасявайте от мен ", - добави Гинцбург. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР