Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края

Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края ...

Русия предвижда да произвежда ваксина срещу COVID-19 до края на лятото.

Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края на лятото, каза за РИА Новости директорът на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология „Н. Ф. Гамалея“ Александър Гинцбург в Русия.
"Поставят ни такива срокове, до края на лятото, въз основа на това, което все още трябва да направим в пандемия, така че да се опитаме да влезем в производство. За съжаление, производството няма да позволи веднага да се имунизира голяма част от населението на страната ни, но организаторите в здравеопазването предприемат безпрецедентни усилия и действия, така че когато ваксината бъде регистрирана, възможно най-бързо да се премине към нейната масова употреба“, каза той.
По думите на Гинцбург предклиничните изследвания приключват.
"Всичко е направено на малки животни, изследвани са всички видове токсикология, изследвани са остра и хронична токсикология. Сега се завършват експерименти върху примати, тоест върху маймуни, където, слава богу, се получават добри резултати както по отношение на имуногенността, така и по отношение на безопасността". добави директорът на изследователския институт.
След това се планира да се подадат документи в министерството на здравеопазването, за да се получи разрешение за провеждане на тестове на хора. Гинцбург предполага, че зелена светлина ще получат до 15 юни и да започнат клинични проучвания върху хора.
Той отбеляза, че процесът на подбор на доброволци вече е в ход.
Самите създатели на ваксината вече са си я инжектирали, каза Гинцбург. Той призна, че и той го е сторил.
"Това не е тест. Това е самозащита, за да можем да продължим тази работа. Загубата на всеки служител ще забави тази работа. Като знаят какво развиват, те съзнателно предприемат тази стъпка. И аз самия! Слагам си маската, защото така трябва да бъде“ добави Гинцбург.
Пети ден излекуваните са повече от заболелите от COVID-19

Източник: actualno.com