Предвижда се изграждането на околовръстен път край Божурище, съобщи министър-председателят

...
Предвижда се изграждането на околовръстен път край Божурище, съобщи министър-председателят
Коментари Харесай

Околовръстен път ще свързва бул. "Царица Йоана", Божурище и Сърбия

Предвижда се построяването на околовръстен път край Божурище, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на дистрибуционен център на датска компания в Божурище. Проектът за пътя към този момент е подготвен. Той ще стартира от бул. " Царица Йоанна ", ще премине през индустриалната зона в Божурище и ще се свърже с автомагистралата за Сърбия. Борисов уточни, че инвестицията ще е към 50 млн. лв.. Околовръстният път ще облекчи трафика в региона и ще обезпечи и на живеещите и работещите в Божурище естествени условия.

" Обещавам да ускорим всички процедури. Веднъж би трябвало да спасим Божурище, повторно би трябвало да не отпъждаме вложителите ", добави министър председателят.

Бойко Борисов означи, че сега се регистрира взрив на вложенията в България. Доказателство за това е големият интерес към индустриалната зона в Божурище. По думите му има няколко големи вложители, които желаят да встъпят в България, само че той не може да им разреши, тъй като трафикът ще блокира работата и живота в региона. Затова, макар че построяването на околовръстния път не е на ниска цена, би трябвало да се построи нужната инфраструктура, с цел да могат да продължат вложенията в страната ни. " Асфалтът сигурно основава милиарди вложения и хиляди работни места ", посочи министър председателят.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов уточни, че датската компания е вложила 100 млн. евро за откриването на дистрибуционния център в България. Реализацията на този план е доказателство, че България предлага привлекателна бизнес среда и дава тласъци на задграничните вложители. По време на строителството на този център са работили към 500 строители. Караниколов добави, че сега в дистрибуционния център ще бъдат назначени към 300 чиновници. Той разгласи, че общо контрактуваните вложения досега в Индустриална зона Божурище са за 530 млн. лв.. Освен това са обезпечени 1600 работни места.

Общата повърхност на дистрибуционния център е 95 000 кв. метра. Общият потенциал за предпазване на артикули е близо 125 000 палетоместа. От дистрибуционния център ще се обслужват над 200 магазина на компанията в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина.

Борисов напомни, че на откриването на завода на " Кока кола " в Костинброд преди към 10 дни също са дали обещание да провиснал пари за нов път. " Там пътеките бяха червени, благодаря на JYSK, че през днешния ден са сини ", пошегува се министър председателят и добави: " Асфалтът дали се яде, или не, той основава милиарди вложения и хиляди работни места ".

Борисов разяснява и тематиката за Шенген. " Ние от дълго време сме в Шенген с всичко, което вършим ", подсети той на публицистите. " Кой пристигна - ние ви поддържаме за Шенген, ами подкрепете ни като ни приемате ", съобщи министър председателят.

На въпрос дали положителните връзки с президента Реджеп Ердоган не са ли гаранция за прекъсване на мигрантския поток, Бойко Борисов съобщи, че всичко е реалност.

Относно това дали Мая Манолова ще победи Йорданка Фандъкова на локалните избори, той сподели: " Я стига нелепости ". В отговор на въпрос, само че " Манолова ще употребява митинга на медицинските сестри против Вас ", Бойко Борисов сподели: " Тя какво ли не е употребила. Аз парите съм ги дал - не 50, дори са 86 млн.! Премиерът посочи още, че на Манолова " какво ли не е дал... ".

По-рано денем в Министерския съвет министър председателят се срещна с сътрудника си от Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

" С Йоханна сме другари от доста години, била е на нашата граница. България е страната, която има нула миграция с помощта на всички взети ограничения, спазвайки всички европейски правила ", посочи Борисов.

Той подчертава върху интереса на страната ни от увеличение на вложенията от Долна Австрия, изключително в планове с висока индустриална и високотехнологична стойност. Според българския министър-председател съответни резултати може да даде съдействието в региона на цифровизацията на стопанската система, внедряването на нововъведения и осведомителните технологии.

Друга сфера с капацитет за взаимоотношение е производството на аварийни елементи и съставни елементи за водещи международни производители на коли и предприятия в областта на услугите със забележителна добавена стойност. Борисов уточни също преимуществата на индустриалните зони и софтуерните паркове в България, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР