Предвижда се интернет икономиката на Югоизточна Азия да нарасне с

...
Предвижда се интернет икономиката на Югоизточна Азия да нарасне с
Коментари Харесай

Интернет икономиката на Югоизточна Азия ще достигне 100 млрд. долара тази година

Предвижда се интернет стопанската система на Югоизточна Азия да нарасне с 39 % през тази година до 100 милиарда $, защото милиони хора в района за първи път се снабдиха с достъп до световната мрежа. Това ще им разреши да пазарят онлайн, а известността на компаниите, които оферират услуги за споделено пътешестване, продължава да пораства, осведоми Japan times, базирайки се на отраслов отчет.

Годишният отчет демонстрира, че Гугъл, сингапурската Temasek Holdings и световните бизнес консултанти Bain & Company са повишили прогнозата си за напредък в района през 2025 година до 300 милиарда $, от 240 милиарда $ при предходната прогноза.

Интернет промишлеността в Югоизточна Азия е утроила своя растеж през последните четири години, защото по-младите консуматори все по-често употребяват своите телефони за разнообразни неща - от банкиране и игри до закупуване на самолетни билети. „ Този ​​темп на напредък надвиши всички упования “, се споделя в документа от 64 страници, който за първи път е направен през 2016 година „ Интернет към този момент е наличен за огромна част от популацията, а доверието на потребителите в цифровите услуги се е подобрило доста “, се споделя още в отчета.

Повече от 37 милиарда $ са вложени в онлайн компании в Югоизточна Азия през последните четири години, като по-голямата част от тях влизат във компании за електронна търговия като Zilingo и еднорози като Grab и Gojek, сочи отчетът.

Само промишлеността за споделено пътешестване е на стойност 13 милиарда $, което е четири пъти повече по отношение на данните от 2015 година, като се чака да доближи 40 милиарда $ до 2025 година, когато доставката на храна ще коства колкото транспортната.

Средният ритъм на напредък на Югоизточна Азия от 5 % годишно от 2014 година насам и я извежда надалеч над междинния за света ритъм, което трансформира района в привлекателна капиталова дестинация, защото Китай продължава комерсиалната война със Съединените щати.

В обсъжданите от отчета страни - Индонезия, Малайзия, Виетнам, Сингапур и Филипините живеят към 360 милиона интернет консуматори - по отношение на 260-те милиона от четири години по-рано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР