Предвижда се и въвеждането на цветни стикери, според степента, с

...
Предвижда се и въвеждането на цветни стикери, според степента, с
Коментари Харесай

Огромна Промяна За Всички Шофьори! Слагаме Стикер, Но Вътре Е Закодирано Абсолютно Всичко За Автомобила!

Предвижда се и въвеждането на цветни стикери, съгласно степента, с която автомобилът замърсява околната среда.

От Съюза на автосервизите считат новите хрумвания за неефективни и изцяло непотребни. Според тях от една страна това е ненужно оскъпяване, а от друга „ чиповете могат да бъдат манипулирани “.

„ Вече всичко е измислено, за какво би трябвало да се поставят някакви стикери, да се оскъпява и да се насочват някакви парични средства към някого. На процедура, в случай че ги вържат в общ сървър - годишни механически прегледи, тогава контролиращите органи, когато прочетат номера на колата, те ще знаят тази кола дали има застраховка, с какво замърсяване е, дали е предходна годишен механически преглед… Всичко останало е ненужно. Тези чипове могат да бъдат манипулирани. Това оскъпява и е просто безсмислено. Да кажем, 5 милиона автомобила по 3 лв. за един чип - това са един 15 милиона, които ще отидат при някого, който ще създава чиповете “, сподели по БНР Юли Атев - ръководител на Съюза на автосервизите.

До края на месеца новият закон за транспортните средства ще бъде пуснат за обществено разискване. Очаква се той да регламентира и активността на автосервизите и да уреди претенции от тях регистрационен режим.

„ Очакваме всички тези сервизи-фантоми да бъдат извадени на бял свят. На този стадий, когато стане едно ПТП, от КАТ споделят или превишена скорост, или неспазване на отдалеченост, само че никой не повдига въпроса, че този автомобил може да е направил ПТП, тъй като той е ремонтиран от хора, които нямат подготовка и не схващат от това ", посочи Атев.

Оказва се, че ежедневно хора, които нямат подготовка, ремонтират колите си и тези коли в идващия миг са публично рискови на пътя, безапелационен е Атев, съгласно който в този момент " някой прави някакви поправки по колите и всички органи подвигат ръце и споделят, че нямат пълномощията да се преборят с това нещо ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР