Предвижда се до началото на другата година производствената база на

...
Предвижда се до началото на другата година производствената база на
Коментари Харесай

Нови 1000 работни места ще бъдат разкрити във Враца, средната заплата - 1500 лв

Предвижда се до началото на другата година индустриалната база на „ Теклас-България “ ЕАД във Враца да бъде приключена. Това стана ясно през днешния ден на публична гала по подписването на контракта за покупко-продажба на общинския парцел, ситуиран сред ж.к. „ Сениче “ и квартал „ Кулата “, където ще се построи заводът.
Инвестицията е в размер на съвсем 23 млн. лева ., а първичният брой на заетите лица ще бъде 500 . Инвеститорът разяснява, че междинната работна заплата на чиновниците на компанията в България е 1 500 лв. и съгласно договора с Общината, тази цифра ще бъде непокътната. Генералният шеф на холдинга Неби Анъл съобщи, че с построяването на предприятието във Враца ще бъдат разкрити още 1 000 нови работни места .
„ За мен е огромно наслаждение, че в навечерието на един от светлите християнски празници – Великден, имаме мотив за положителни вести – подписваме контракт с нов вложител – Теклас. Холдингът е с над 20-годишна история и работи с редица международни марки коли. Уверен съм, че с разкриването на цех, мястото на Враца на интернационалната карта на автомобилната промишленост ще се затвърди. С моя екип и представители на вложителя ще поставим нужните старания, тъй че напълно скоро да бъде издадено разрешителното за градеж, а в другата година по това време – да открием новия цех. С реализирането на вложенията на МД Електроник и Теклас, в региона сред ж.к. „ Сениче “ и квартал „ Кулата “ ще се обособи нова индустриална зона “ – разяснява кметът Каменов преди подписването на контракта.

Генералният шеф на холдинга Неби Анъл показа историята на компанията, индустриалната мощ и проектите за развиване. „ Произвеждаме каучукови и пластмасови съединения за всички марки коли , като 100% от продукцията е предопределена за Европа, Азия и Северна Америка. Имаме бази и логистични центрове в шест страни в света, а най-голямото дружество се намира в България, с ангажирани 2 500 служащия в производството. Предпочетохме Враца, защото е град с вероятност и благоприятни условия за развиване . Искам да подчертая, че тук ще се сглобяват обособените сегменти, като ще се фокусираме върху елементи за електро и хибридни коли. Първоначално ще стартираме с 500 работни места, само че имам вяра, че с темповете на работа – ще увеличим броя им - до 1 000 заети лица. Благодаря на кмета Каменов, на неговия екип и се надявам, че инвестицията ще донесе доста изгоди за вашия град и район “,допълни Неби Алън.
бластният шеф Малина Николова съобщи, че всички присъстващи са очевидци на новото развиване на Враца. „ Подписването на контракта с новия вложител е резултат от усилена работа и синхрон сред локалната и изпълнителната власт “ – сподели Николова.

Срещата завърши с подписването на контракта за покупко-продажба на общинския парцел, ситуиран сред ж.к. „ Сениче “ и квартал „ Кулата “, където ще се израсне новото дружество.
На събитието участваха още прокуристът на „ Теклас-България “ ЕАД - Георги Георгиев, ръководителят на Общинския съвет – Румен Антов, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на локалната администрация Нина Дакева, основният проектант – Чавдар Спасов, кметове на обитаеми места, представители на институции и жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР