Предвижда се да се проведе пореден протест Вън мафията от

...
Предвижда се да се проведе пореден протест Вън мафията от
Коментари Харесай

Пореден протест пред „Пирогов“: Настояват да се освободи директорът и здравният министър

Предвижда се да се организира следващ митинг „ Вън мафията от опазването на здравето “ в София, предава „ БНР “. Той беше проведен от фондация „ Даная “ – единствено няколко часа, откакто служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева анулира заповедта за освобождението на шефа на УМБАЛСМ „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров .

В третия си ден от встъпването в служба доктор Кондева анулира заповедта за освобождението на доктор Димитров. Мотивите й – липса на установени злоупотреби и корупционни практики, налагащи рокада в управлението на лечебното заведение.

Д-р Димитров остана шеф и при опита на предходния отраслов министър да го смени от поста, като нападна по правосъден път акта за освобождението си. Мандатът му ще изтече на 23 април .

Същевременно от фондацията реагираха на здравния министър Кондева със поръчка, че демонстрират мощните зависимости и корупцията в здравния бранш . Участниците в днешното неодобрение ще изискат доктор Димитров да бъде освободен поради доста нарушавания, както ще упорстват и за оставката на министър Кондева поради „ разпъването на чадър “ над шефа на УМБАЛСМ „ Пирогов “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР