Предвижда ли Европейската комисия отпускането на финансова помощ за България

...
Предвижда ли Европейската комисия отпускането на финансова помощ за България
Коментари Харесай

Емил Радев към ЕК: Предвижда ли се европомощ за България заради мигрантския натиск?

 Предвижда ли Европейската комисия отпущането на финансова помощ за България в отговор на мигрантската рецесия, която заплашва сигурността на целия Европейски Съюз? Този въпрос евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев изпрати до Европейска комисия, настоявайки за поддръжка във връзка със засиления мигрантски напън по външните граници на Европейски Съюз.

" Предвижда ли Европейска комисия даването на друга помощ - техническа, експертна, филантропична, която да подкрепи България в тази обстановка за опазването на външните граници на Съюза? ", пита още българският евродепутат с искане за писмен отговор.

" Една от най-застрашените външни граници е българо-турската, която и преди се е употребила като маршрут към западните страни. Риск от навлизане на незаконни мигранти съществува и на границата сред България и Гърция. Тя се намира на 30 км от турско-гръцката граница, където сега са струпани десетки хиляди мигранти. За да подсигурява дейно запазване на европейската външна граница, България изразходва обилни средства, които засягат комплектоването на персоналния състав, заплащане на командировки, подсилване на материално-техническата база, повишение на подвижността и готовността за дейности при рецесии ", стимулира се Емил Радев.

" Благодарение на напъните на премиера Бойко Борисов и на положителните дипломатически връзки, които поддържа с турския президент, на българска територия няма проблем с мигрантите, само че би трябвало да сме готови, в случай че обстановката се усложни ", счита българският евродепутат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР