Предвиденото затваряне на единствената австралийска национална осведомителна агенция, Острейлиън асошиейтед

...
Предвиденото затваряне на единствената австралийска национална осведомителна агенция, Острейлиън асошиейтед
Коментари Харесай

Отлага се затварянето на единствената осведомителна агенция в Австралия

Предвиденото затваряне на единствената австралийска национална информационна организация, Острейлиън асошиейтед прес (ААП), бе отсрочено, откакто нейното управление получи оферти за откупуване, съобщи Агенция Франс Прес.

В края на предишния месец ААП съобщи, че е принудена да приключи работа, само че през днешния ден управлението изпрати до личния състав имейл, съгласно който стопира процеса, до момента в който изследва получени оферти за откупуване от разнообразни претенденти. Те бяха непредвидени и за мен, и за управителния съвет, и за акционерите, означи в известие генералният шеф Брус Дейвидсън.

Ръководството не пожела да уточни от кое място идват офертите, като се базира на поверителни съглашения. Миналия месец управителният съвет на организацията с близо 180 души личен състав разгласи, че тя се затваря, откакто главните акционери - австралийското поделение на компанията Нюз корпорейшън и пресгрупата Найн ентъртейнмънт - взеха решение, че тя към този момент не е рентабилна. Това стъписа австралийските медии и породи опасения с оглед възможното изгубване на значим състезател от медийното пространство в страната.

Редица чиновници на ААП към този момент са получили предупреждения за редуциране до края на март, само че плануваното затваряне на организацията до юни е замразено и съкращенията се отсрочват минимум с две седмици. "Нека останем резервирани - от тези диалози може нищо да не излезе, а заинтригуваните може да не са способни да управляват едно средство за всеобща информация ", съобщи Дейвидсън.

Основана през 1935 година от Кийт Мърдок, бащата на медийния магнат Рупърт Мърдок, ААП се трансформира в главен източник на информация за Австралия и за локалните, и за задграничните медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР