Предвидено е национално и европейско финансиране на обучения по български

...
Предвидено е национално и европейско финансиране на обучения по български
Коментари Харесай

Социалният министър във Варна: Предвидени са средства за обучения по български на украинските бежанци

" Предвидено е национално и европейско финансиране на образования по български език на украински жители, както и средства за психическо подкрепяне ". Това сподели пред медиите във Варна общественият министър Георги Гьоков, който посети провеждащата се в крайморския град трудова борса.

Той добави, че при украинците освен езиковата преграда е проблем. Според него по-големият проблем е, че множеството са дами с деца, належащо е да се устроят децата, с цел да работят майките. По тази причина се мисли за финансиране на схеми, които да обезпечат опция децата да бъдат отглеждани, до момента в който техните родители са на работа.

Министърът уточни, че е оптимист по въпроса с устройването на украинските жители, само че, по думите му, най-големият оптимизъм е при работодателите, които при започване на бежанския поток са декларирали, че могат да разгласят 250 000 работни места. В отговор на въпрос министърът сподели, че в страната към този момент има устроени на работа украински бежанци.

За провеждащата се трудова борса министърът сподели, че е очаквал сериозният интерес към нея, защото има изследвания, че българските работодатели търсят доста сериозен брой чиновници. По думите на Гьоков това са места за висококвалифицирани хора.

" Под 5 % е безработицата, към 4.8 на 100, което е в действителност рекордно ниско равнище ", сподели още той и добави, че тя се образува единствено от хора, които са с ниска подготовка или такива, които обитават в бюрата по труда по-малко от месец преди да си намерят работа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР