Предвидените промени в закона, които ще засегнат спортния тотализатор притесниха

...
Предвидените промени в закона, които ще засегнат спортния тотализатор притесниха
Коментари Харесай

Красен Кралев притеснен от законопроекта на Симеонов за хазарта

Предвидените промени в закона , които ще обиден спортния тотализатор тормозиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев . Той е угрижен за спортния тотализатор. Кралев разяснява препоръчаните промени в Закона за хазарта по време взаимна конференция с Българския футболен съюз и Българския състезателен тотализатор. На конференцията бе оповестено партньорството сред трите институции.

" Не мога да скрия, че съм обезпокоен. Изключително добре разбирам моралните причини на вносителите на измененията в закона и ги споделям. Но ми се коства, че нещата тук са доста по-сложни, в сравнение с наподобяват на пръв взор ", съобщи мин. Кралев.

 ГЕРБ удрят рамо на Симеонов за закона за <a href=хазарта " >
ГЕРБ удрят рамо на Симеонов за закона за
хазарта

Симеонов: Каруцата скърца, тъй като върви

Той посочи, че е прочел извънредно деликатно причините на спортните федерации, на спортисти, на политици и на жителите в обществените мрежи.

" В интерес на истината съм малко сюрпризиран , че всички разясняват главно последствията върху частния бранш. Като че ли се не помни фактът, че Българският състезателен тотализатор е най-големият спомоществовател на българския спорт ", сподели Кралев.

Тазгодишният бюджет на спортното ведомство надвишава с малко 75 млн. лева Предвидено е 27,5 млн. лева да влязат от БСТ.

 Симеонов санкционира стадото акули против дребните рибки в <a href=хазарта " >
Симеонов санкционира стадото акули против дребните рибки в
хазарта

Хазартът е нездравословен,
хазартът развращава

" Това прави към 1/3 от бюджета за спорт. Тези пари са планувани на 1 януари, контрактувани са бюджетите на федерации, клубове, за семейства, за всеобщ спорт и така нататък Няма метод една такава възбрана да не се отрази на оборотите. Както на частните оператори , по този начин и на държавния оператор ", обезпокоен е Кралев.

Бюджетът на тотото пък е към 160 млн. годишно. Цифровите лотарийни игри носят почти 120 млн. лева, а останалите 40 млн. са от моментните лотарийни игри - билетчета.

Кралев се разтревожи, че и 10-процентов спад на оборота ще бръкне съществено в бюджета на спортното ведомство.

 Съвет за електронни медии желае по-малко реклама на <a href=хазарт " >
Съвет за електронни медии желае по-малко реклама на
хазарт

Хазарта да се популяризира след 22:00 часа

" Ако оборотът спадне примерно с 10 % , а аз мисля, че ще е с доста повече, само че това мъчно може да се пресметна сега, това ще докара до несъблюдение на нашия бюджет в размер близо 2,8 - 3 млн лв.. За нас това е голяма сума. Ако една частна компания може да понесе 20-30% загуби, възвръща се, прави си друга тактика и през идващите години може да се развие, тотализаторът и Министерството няма от къде да компенсират тези 3 млн. лева ", застъпи се за тотото Кралев.

Той е безапелационен, че министерството няма от кое място да вземе тези пари, което значи, че няма да бъде осъществим бюджета .

" Не желая да давам дефинитивно мнение, сега нашите специалисти работят по мнение, което ни е изтънчено от Народното събрание. Но ми се коства, че в случай че думата възбрана се размени с регулация, нещата ще си дойдат на мястото ", изясни Кралев.

Министърът акцентира, че всеки лев за спорт е скъп и за това би трябвало да се внимава доста какво ще се случи с БСТ.

 НФСБ внесе в Народно събрание законите на Симеонов
НФСБ внесе в Народно събрание законите на Симеонов

Законите ще доведат до съществени промени към по-добро в другите браншове, считат НФСБ

Припомняме, след обявените от вицепремиера промени за
хазарта и рестриктивните мерки за реклама на хазарт, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и няколко малките екрани, членове на АБРО, както и Футболния съюз се оповестиха срещу. Вчера бе публикуван и видеоклип, в който се опровергават някои от тезите за подготвяни рестрикции за хазарта. На този стадий Валери Симеонов има кардиналната поддръжка на ГЕРБ в Народното събрание. Десните партии отвън Народното събрание предложиха и собствен вид за промени в закона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР