Предвидената лятна актуализация на бюджета на Републиката най-вероятно ще доведе

...
Предвидената лятна актуализация на бюджета на Републиката най-вероятно ще доведе
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета ще го разпъне допълнително заради кризите

Предвидената лятна актуализация на бюджета на Републиката най-вероятно ще докара до неговото в допълнение " разтягане ", поради потребността от обезпечаване на по-големи спомагателни буфери за справяне с бежанската рецесия от Украйна и увеличените цени на продоволствията.

Това е главният извод, който може да бъде изработен от изявление на финансовия министър Асен Василев за " Капитал ", обещано преди провеждането на годишната среща на бизнеса с държавното управление. Припомняме, че тазгодишният бюджет признат преди по-малко от месец е най-големият в най-новата ни история и допуска най-голямата капиталова стратегия.

Не е ясно дали тя ще бъде свита, в случай че ускорението на цените на енергоносителите продължи, само че от в този момент е ясно, че Василев няма да разреши анулация на Данък добавена стойност за някои артикули или акцизи.

Днес той разгласи, че прогнозата за инфлацията в края на годината, на която стъпи бюджетът, към този момент е остаряла и че чака тя да бъде по-голяма. Отново през днешния ден Национален статистически институт пусна експресните си данни за февруари, които демонстрират двуцифрено нарастване на цените - тъкмо 10%.

Василев разгласи и че мъчно може да предвижда някакъв напредък, поради изгубените пазари в Украйна и Русия, колкото и дребни да са те. От друга страна, вярата е, че ще ги заместим за експорт към други - по-богати европейски страни.

Актуализацията обаче продължава да има за цел да имплементира политиките на властта след направените през тези месеци разбори. Изглежда, че все още не се чакат някакви радикални промени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР