Предвиден е строеж на база на планинските спасители на Рилските

...
Предвиден е строеж на база на планинските спасители на Рилските
Коментари Харесай

Екоминистърът още се чуди дали да одобри строеж на спасителна база на Рилските езера

Предвиден е градеж на база на планинските спасители на Рилските езера, само че министърът на околната среда Емил Димитров се колебае дали да даде старт на градежа й след острата социална реакция, поради екскаватор, качен до езерата.
„ От години на Рилските езера би трябвало да се направи база на планинските спасители, тъй като, когато от Дупница тръгнат им трябват 2-3 часа, с цел да се качат до горе.
Така не оказват помощ на ранените туристи, а единствено ги транспортират в тежко положение в болничното заведение “, сподели министър Димитров пред публицистите в Народно събрание, представен от 24 часа. Осигурени са средствата за градежа въз основата – към 500 хиляди лева
Не ми се мисли, в случай че на следващия ден стартираме да вършим тази база, с цел да спасим хората. На всеки може да му прилошее. Ще има не я почвайте, почвайте я. Защо прозорецът е на ляво, за какво е на дясно “, обоснова съмненията си за градежа въз основата Димитров.
Той благодари на хората, които са снимали булдозера на Рилските езера и изясни, че планът за правене на пътека към езерата е от 2014 година
" Не би трябвало да има булдозер там. Имало е планувана площадка, за филца и с коне би трябвало да се разнесе. Тези алеи би трябвало да бъдат оптимално тесни. Искам да бъдат по този начин направени. В момента по инструкции на премиера сме спрели ", сподели още екоминистърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР