Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април

...
Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април
Коментари Харесай

Изплащат пенсиите между 7-ми и 23-ти април

 Предвид въведеното изключителното състояние, изплащането на пенсиите за месец април 2020 година в пощенските станции ще стартира на 7 април (вторник) и ще завърши на 23 април (четвъртък), оповестиха от Български пощи.

Графикът за погашение на пенсиите обгръща интервала до 16 април. На пенсионерите, които не са съумели да си получат парите до 16 април е обезпечена опция за приемане на пенсиите сред 21 и 23 април в това число.

В осъществяване на Постановление на Министерския съвет, дружно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна спомагателна сума в размер на 40,00 лева на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за април 2020 година, е в размер до 363,00 лева в това число. За тази цел държавното управление ще отпусне спомагателни 49 840 000 лева лв. на бюджета на държавното публично обезпечаване. Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2020 година

Във връзка с идния пенсионен интервал от 07.04.2020 година до 23.04.2020 година и за запазване на здравето както на клиентите, по този начин и на чиновниците на сдружението управлението на " Български пощи " ЕАД уведомява: прецизно да се съблюдават направените графици за погашение на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция; да се съблюдава наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за погашение на пенсии; да се съблюдава безвредно разстояние един от различен (мин. 2 метра); да се носят защитни средства – маски и ръкавици.

В случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция за приемане на месечната си пенсия, " Български пощи " ЕАД за интервала на въведеното изключително състояние може да:

- изплати пенсията в дома на пенсионери над 68 години, според Наредбата за пенсии на Национален осигурителен институт, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионера получава персоналната си пенсия;

- изплати пенсия на акредитиран представител на пенсионера, след даване на еднократно категорично пълномощие или нотариално заверено такова;

- изплати против автограф пенсия и добавките към нея до двукратния размер от обществената пенсия за напреднала възраст, без пълномощие, на брачен партньор (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да потвърдят това свое качество като показват документите за идентичност на получателя и на пенсионера.

Във връзка с оповестеното изключително състояние, за интервала на погашение на пенсиите в пощенските станции ще бъде основана организация за предпочитано обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа, според приложените графици.

Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се постанова да бъдат обслужвани отвън графика за пенсии, би трябвало да посещават пощенските станции отвън този времеви диапазон., съобщи БГНЕС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР