Предвид това, че става дума за втора терористична атака срещу

...
Предвид това, че става дума за втора терористична атака срещу
Коментари Харесай

Путин определи като терористичен акт атаката срещу на Кримския мост и обеща отговор

" Предвид това, че става дума за втора терористична офанзива против Кримския мост, чакам съответни оферти за възстановяване на сигурността на тази значима транспортна и стратегическа инфраструктура ", съобщи Путин по време на държавно съвещание, излъчено по малкия екран.

Той дефинира терористичния акт против Кримския мост като неправилен от военна позиция. Путин го назова обаче и нечовечен, тъй като в него са починали почтени жители. " Случилото се е следващият терористичен акт на киевския режим ", съобщи Путин. " Това закононарушение е безсмислено от военна позиция, тъй като Кримският мост от дълго време не се употребява за военни транспорти. Но това е едно грубо закононарушение, тъй като пострадаха, починаха почтени лица ", добави той.

Путин разясни, че в офанзивата е било ранено момиченце, а неговите родители са починали. Семейството е пътувало за Крим от Белгородска област в Русия, добави Путин.

Президентът даде обещание, че ще има отговор след офанзивата на Кримския мост. Той разясни, че министерството на защитата приготвя подобаващите отговори. Путин заяви, че Кримският мост е потърпевш съществено при терористичния акт.

На съвещанието на държавното управление съветският заместник-премиер Марат Хуснулин съобщи, че пътят ще бъде изцяло поправен до 1 ноември. Той сподели, че пътният трафик по моста ще бъде възобновен в една посока до 15 септември, а в двете направления - до 1 ноември. Паралелният железопътен мост не е потърпевш при офанзивата, добави още вицепремиерът.

Същевременно съветските управляващи предложиха през днешния ден на съветските туристи, които са се озовали блокирани в Крим след офанзивата против моста, да се приберат в Русия, минавайки през териториите в Украйна, които са окупирани от съветските сили.

От началото на съветската инвазия в Украйна сред Москва и Крим полети няма. Повечето съветски туристи отиват в Крим през Кримския мост. Сега секторът от моста за авто трафик бе отчасти опустошен при офанзивата.

На съветските туристи се предлага да преминат в този момент през маршрут с дължина 400 километра, който минава през някои наранени от сраженията с украинската войска територии. Руската телевизия популяризира карта на трасето, което минава през Мелитопол и през Мариупол, преди да навлезе в Ростов на Дон.

Според съветската организация РИА Новости има 50 000 туристи в Крим, множеството от които са пристигнали с кола точно през Кримския мост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР