Предвид сериозността на положението Съветът счита, че две образувания, отговорни

...
Предвид сериозността на положението Съветът счита, че две образувания, отговорни
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на ЧВК ”Вагнер” и новинарската агенция ФАН

" Предвид сериозността на ситуацията Съветът смята, че две формирания, виновни за дейности, които подкопават или заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, следва да бъдат добавени в съдържащия се в приложение I към Регламент (ЕС) № 269/2014 лист на физическите и юридическите лица, образуванията и органите, на които са наложени ограничаващи ограничения ", се споделя в документа.

 

Основател на ЧВК " Вагнер " е съветският предприемач Евгений Пригожин, против който Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия постановиха наказания. РИА ФАН е част от медийната група " Патриот ", чийто пост на началник на настоятелството също се заема от Пригожин.

Евгений Пригожин разяснява глобите като съобщи, че не знае какво е " черен лист ". Вестник  " Коммерсант “ цитира известие от пресслужбата му, в която той дава отговор на новината за глобите със следния виц:

 

" Един корсар отива при различен и му споделя:

 

- Дадоха ми наследник знак, знаеш ли какво е?

 

- Не е черно, само че не е и положително “.

 

" Затова ние включваме Европейския съюз в синия лист и му даваме наследник етикет “, заключи създателят на " Вагнер “.

 

През декември 2021 година Европейски Съюз наложи наказания против ЧВК " Вагнер “, както и против осем физически и четири юридически лица, свързани с нея. На 26 януари 2023 година Министерството на финансите на Съединени американски щати включи компанията в листата на интернационалните незаконни организации. В същия ден Съединени американски щати постановиха наказания против дванадесет юридически и шест физически лица, свързани с активността на ЧВК " Вагнер “. Сред тях има компании, регистрирани в Централноафриканската република, Китай и ОАЕ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР