Предвид ротационния принцип за излъчване на представител от национално представителните

...
Предвид ротационния принцип за излъчване на представител от национално представителните
Коментари Харесай

Васил Велев влиза в Сребърния фонд

Предвид ротационния принцип за лъчение на представител от национално представителните организации на работодателите за член на Управителния съвет на Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система (т. нар. Сребърен фонд), за 2019 година държавното управление избра за нов член Васил Велев. Той заменя досегашния представител на работодателите Людмила Векова. За задачата Министерски съвет промени свое решение от 17 юни 2010 година

Заради настъпила лична смяна в Министерството на финансите заради дълготраен отпуск на титуляра на длъжността шеф на дирекция „ Държавен дълг “ Милена Бойкова, със същото решение за член на Управителния съвет на Фонда е избрана Петя Кузева, която е актуалният шеф на дирекцията.

Ръководството на така наречен „ Сребърен фонд “ се реализира от Управителен съвет, който се състои от ръководител и осем членове. Министърът на финансите е ръководител, министърът на труда и обществената политика е заместник-председател, като ръководителят и заместник-председателят вземат участие по право в Управителния съвет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР