Предвид противоконституционността на приетите промени в Закона за съдебната власт,

...
Предвид противоконституционността на приетите промени в Закона за съдебната власт,
Коментари Харесай

Гешев продължава битката за спецсъда в КС


Предвид противоконституционността на признатите промени в Закона за правосъдната власт, следва да бъде сезиран Конституционният съд, разгласи основният прокурор Иван Гешев, представен от Българска телеграфна агенция.

От известие на държавното обвиняване се схваща, че той се е срещнал през днешния ден и е направил послание към прокурорите, следователите и правосъдните чиновници от Специализираната прокуратура във връзка признатите през вчерашния ден от 47-ото Народно заседание на второ четене промени в Закона за правосъдната власт, които плануват закриване на профилираните структури.

" Може да се гордеете с работата си и с това, което реализираха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което чакаха българските жители – действителна битка с проведената престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията ", сподели Гешев на магистратите.

По думите му спецструктурите са постигнали безспорни резултати, а закриването им е в следствие от това, че те работят. Според него тези, които хората назовават " олигархия " и " мафия ", имат интерес от декаданс в битката с престъпността и привършване " безславно " на всички значими каузи в досъдебна и правосъдна фаза.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР