Предвид одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в

...
Предвид одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп или Джо Байдън – кой е по-добрия избор за Биткойн?

Предвид утвърждение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в годината на изборите, решаващият спор се върти към това коя администрация на Съединени американски щати поддържа в по-голяма степен приемането на BTC: Тръмп или Байдън.

Въпреки че ерата на Байдън стана очевидец на обилни развития, президентството на Доналд Тръмп се откроява като малко по-благоприятно за растежа на Биткойн , най-малко до момента. Нека разгледаме позициите на двете администрации във връзка с Биткойн, с цел да разберем коя от тях е по-благоприятна за приемането му.

По време на мандата на Тръмп преобладаваше забележителният “ ” метод към регулирането на криптовалутите . Тази тактика на “ ” подейства като забележителен катализатор за Биткойн и по-широките пазари.

Липсата на строги регулации при администрацията на Тръмп улесни по-голямата агресия в крипто пространството, създавайки среда, в която плановете за Биткойн и блокчейн можеха да процъфтяват със относително малко спънки.

Икономическите политики на Тръмп, белязани от понижаване на налозите и дерегулация, също способстваха за удобен капиталов климат, което индиректно облагодетелства Биткойн.

Бичият пазар на акции и мощният вкус за различни вложения по време на неговото президентство се придвижиха в увеличени вложения в областта на криптовалутите.

За разлика от тях администрацията на президента Джо Байдън алармира за прекосяване към по-регулирана среда за криптовалутите.

Макар че регулирането се смята за значително за дълготрайната непоклатимост и легитимност, съществуват опасения, че несъразмерният контрол може да задуши новаторския дух на крипто света. Фокусът на Байдън върху регулаторната изясненост, въпреки и потребен в някои аспекти, може да забави растежа, който Биткойн претърпя по време на ерата на Тръмп.

При Байдън Биткойн среща провокации и във връзка с всеобщото приемане и консолидиране в обичайна финансова система.

В умозаключение, когато се правят оценка двете администрации, президентството на Тръмп наподобява има леко преимущество в насърчаването на по-благоприятна среда за приемането на Биткойн. Облекчената регулаторна позиция на неговата администрация изигра основна роля за това крипто пазарът, по-специално BTC, да процъфти през 2021 година

Макар че президентството на Байдън носи избрани преимущества за екосистемата на Биткойн, точно администрацията на Тръмп обезпечи по-благоприятни условия за приемането на Биткойн. Това желание към епохата на Тръмп не отхвърля настоящото развиване при Байдън, само че акцентира въздействието на регулаторните подходи върху разрастващия се свят на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР