Предвид обичайното струпване на много хора в експозицията на Националния

...
Предвид обичайното струпване на много хора в експозицията на Националния
Коментари Харесай

НВИМ отбелязва 3 март с истории и филми за пътя към свободата

Предвид нормалното скупчване на доста хора в експозицията на Националния военноисторически музей (НВИМ) по рекомендация на здравните управляващи на 3 март ще работи единствено външната експозиция на Музея от 10 до 17 часа с нормалната си входна такса.

На националния празник в парковата среда, на 40 декара повърхност посетителите ще имат опция да прегледат реликви от Руско-турската война - представители на полевата и обсадната артилерия. Сред експонатите, съхранили загатна отпреди 143 години, са 10,67-мм картечница „ Гатлинг ", М 1871, 9-фунтово нескорострелно стоманено оръдие „ Круп ", М 1867/1877, 87-мм нескорострелно бронзово оръдие, М 1876 и други. Наред с тях във външната експозиция на Музея са показани и още над 270 мостри от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника.

Специално готови аудио станции ще срещат посетителите с любопитни обстоятелства от историята на реликвите, съхранявани в НВИМ - знаци на устрема на българския народ към независимост и самостоятелност. Любителите на историята ще имат опция да гледат филми, отдадени на пътя към извоюване свободата на България.
Припомняме, че достъпът до експозициите на НВИМ се прави при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, включително разстояние сред посетителите и носене на защитни маски в закритите пространства.
Филиалите на НВИМ - Парк-музей „ Владислав Варненчик " и Военноморски музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово също ще работят с нормалното си работно време и входни такси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР