Предвид множеството въпроси на представители на медиите по отношение на

...
Предвид множеството въпроси на представители на медиите по отношение на
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна още доказателства по делото „ТАД ГРУП“

Предвид множеството въпроси на представители на медиите във връзка с делото против притежателя и чиновници на „ ТАД Груп “, Специализираната прокуратура дава спомагателна информация, оповестиха от държавното обвиняване и разгласиха още свидетелски показания и фрагменти от камерите в офиса на компанията.

На 08.08.2019 година в извършено правосъдно съвещание Апелативният профилиран углавен съд взе по отношение на обвинения Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “. Съдът се срещна с показаните от Апелативната профилирана прокуратура нови доказателства по отношение на осъществената хакерска офанзива против Национална агенция за приходите.

В резултат на осъщественото действие от сървърите на Национална агенция за приходите са източени персоналните данни на над пет милиона български жители, събрани са данни за лица, заемащи висши държавни длъжности, наранена е осведомителната сигурност на десетки държавни органи и търговски сдружения, напомнят от прокуратурата. Обвинените са трима Кристиян Бойков, Георги Янков и Иван Тодоров.
До сегашния миг Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното произвеждане, а точно на 01.08.2019 година и на 09.08.2019 година Подчертаваме, че тези доказателства са разгласени след позволение на наблюдаващия прокурор, те са били предмет на правосъдно разискване, споделят от прокуратурата.

Въпреки прозрачността, в общественото пространство не престават да се популяризират манипулативни изказвания, които целят персонално злепоставяне на съответни магистрати и изцяло компрометиране активността на прокуратурата. Тревожен е методът на избрани лица, политически партии и медии да слагат личните си упоритости над интереса на повече от пет милиона българи.

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските жители имат право на информация по въпроси, които съставляват за тях легален интерес, в случай че информацията не е държавна или друга предпазена от закона загадка, или не се засягат непознати права, показват още от държавното обвиняване. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР